Интимно

Топ 5 плюса на срещите по интернет

Защо не трябва да се срамуваме, ако търсим любовта по мрежата?

28.01.2015г. / 15 37ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много хора нямат късмет в любовта. Истинската, всепоглъщаща и изпепеляваща любов трудно се открива, дори тези хора да имат богати социални контакти.

Понякога пък нямаме време за срещи и общуване. Засипани сме от работа или сме прекалено вглъбени в ангажиментите си, за да обърнем внимание на любовта. Затова и често я подминаваме, без да осъзнаем, че е била съвсем близо до нас.

Срещите по интернет са добро решение в много случаи. Вижте защо, ако все още сте скептични.

Запознанствата по мрежата са с най-ниски нива на стрес

Знаем колко напрягащи са срещите на живо. Те имат своя чар, но за по-срамежливите хора да опознаеш някого чрез мрежата е много по-малко стресиращ вариант. Много хора се отпускат по-добре по този начин и разкриват по-дълбоко същността си.

Освен това винаги имате повече време за обмислена реакция, когато си пишете с някого, за разлика от срещите на живо.

Можете да бъдете честни дотолкова, доколкото решите

В крайна сметка, ако не искате да казвате цялата истина на човека отсреща, винаги е по-лесно да я скриете, когато не се гледате очи в очи. При директното общуване срамът и притеснението са много голям фактор, който често може да ви представи в друга светлина, различна от желаната.

Можете да ограничите нежеланото присъствие

Някои хора не са особено социални типове, което прави директното общуване неособено предпочитано. Затова срещите и комуникацията по интернет е идеална опция за тях. Вярно е, че по мрежата можете много лесно да се подлъжете и заблудите за нечия личност, но не се ли заблуждаваме и на живо?

В нета лесно можете да разграничите нахалния и настоятелен тип хора, които ви заливат със съобщения и непрекъснати, агресивни и настъпателни намеци. Просто спирате да им отговаряте или ги блокирате!

Свързани статии

Срещите по интернет са урок за това как да не съдим за хората по обвивката

Интересен и неоспорим феномен е, че хората много често съдят по външния вид. Естествено, по-красивите и привлекателни хора се радват на по-голям успех в любовта, или поне такова е всеобщото схващане.

Срещите в мрежата ви дават възможност да опознаете някого по неговите интереси, любими занимания, разбирания и размисли преди да сте си дали сметка как точно изглежда, което би белязало мнението ви от пръв поглед.

Всичко зависи от това в кой етап от връзката ви (не задължително любовна) ще решите да си размените снимки.

Интернет срещите са наистина забавни

Най-хубавото и забавно нещо в срещите по интернет е, че не е нужно да сте на точно определено място в точно определен момент. Всеки носи в джоба си мобилно устройство, което премахва дистанцията между вас.

Независимо дали сте на важна делова среща, в обедна почивка или на пазар, винаги можете да драснете някой съблазнителен ред на своя интернет възлюбен!

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Затова пък, когато се прегърнете и си кажете, че всичко е ОК, всякакво притеснение изчезва. Успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
В истинската любов никога не настъпва момент, когато да не се тревожиш поне малко. Поне такива са моите наблюдения. Винаги малко те присвива стомахът, затова не отлагайте много. Нали искате да сте заедно като любими, а не като делови партньори. Ама то и в бизнеса живият контакт е най-добър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )
До Анонимен: da si peiznaia 4estno , i az sam trevojna , 4e vse o6te sme samo na takiva sre6ti , No sme si dali duma da se 4akame za realno vazmojno vreme kogato milia mi 6te moje da si pozvoli drugia na4in
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )
ta az taka si namerih liubimia 4ovek , I sega sam i 6tastliva i ....obi4am , ama mnogo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Такъв вид общуване е само за началото. Да се отсеят кандидатите, един вид. Да се разчупи ледът. Ако изцяло замести живите контакти си е направо ненормално, да си го кажем честно. Но пък е удобно начало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар