Интимно

Защо е добре да тренирате заедно като двойка?

Съвместните тренировки с партньора носят много ползи за връзката

05.02.2015г. / 14 46ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Двойките прекарват много време заедно. Заедно извършвате много дейности, повечето от които все в легнало положение. Не говорим само за секса, гледането на филм, излегнати на дивана също се числи към тези дейности, както и храненето, седнали около масата.

Защо да не започнете да правите нещо конструктивно заедно, което да поддържа тялото ви в добра форма? Бихте могли да тренирате заедно като двойка и това и ма своите неоспорими плюсове.

Има редица физически и емоционални ползи от тренировките с половинката ви. Те засилват синхронизацията, страстта и подкрепящия дух във връзката.

Ще се убедите сами как връзката ви ще придобие нов тласък, след като ендорфините залеят телата ви след тренировка. Тези хормони не само ще ви ободрят и ще повдигнат настроението ви, но и ще заздравят връзката ви, все пак са хормони на щастието.

Защо е добре да тренирате заедно?

Оставате мотивирани

Хората сме склонни да губим ентусиазма и мотивацията си за тренировка, ако тренираме сами. Съвсем различно е, когато половинката ни е до нас. Когато се чувствате мързеливи и демотивирани, вашият партньор може да даде тласък на желанието за тренировка.

Изследванията показват, че съвместната тренировка увеличава ефективността, успеха в намаляването на теглото и постигането на поставените цели.

Опитвате нови неща

Ако досега не сте правили тренировките си заедно, това е моментът да опитате нещо ново. Така ще разведрите връзката си, а и ще добавите нови съвместни активности. Най-хубаво би било ако харесвате едни и същи спортове. Така няма да имате проблеми при избора на тренировка.

Ако пък имате разногласия, можете да изберете два или повече вида физически активности и да ги редувате, за да няма сърдити. Важното е да правите тренировките си заедно. Пък и компромисите са гръбнакът на една връзка, нали?

Свързани статии

Ще разпалите страстта

Страстта винаги има нужда от окуражаване. Ще се убедите как тренировката ще възпламени страстта ви, защото съревнованието винаги е секси. Това, че се надпреварвате с партньора си, а и това, че го гледате как се поти в салона, ще стимулира либидото ви.

Поемането на нови предизвикателства заедно е чудесен начин да направите връзката си по-вълнуваща.

Повишаване на ефективността на тренировките

Изследванията показват, че присъствието на друг човек влияе върху способността за извършване на определена дейност. Така психически се стимулирате, за да се справите с предизвикателството, а и да докажете способностите си.

Укрепване на връзката

Двойките, които тренират заедно се чувстват по-свързани и по-съсредоточени върху отношенията си. Съвместните тренировки доказано помагат за сплотяване, което се отразява положително върху други аспекти от живота и връзката.

Подкрепата и мотивацията са много важни за двамата партньори.

Коментирай