Интимно

Често срещани митове за жените и секса

Мит: Всички жени обичат да получават орални ласки

08.02.2015г. / 14 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Жените говорят повече за секс, отколкото мъжете. Това е мит, един от многото, свързани с жените и секса. Всъщност разказите на жените за сексуалните преживявания с партньора са много по-художествени, за разлика от тези на мъжете.

Вижте още няколко от най-често срещаните митове за жените и секса.

Мит: Жените изпитват по-малко сексуално желание от мъжете

Абсолютно погрешно! Когато става въпрос за секс, мъжете са по-импулсивни, по-реактивни към възбудата и по-лесно достигат до оргазъм, но това не означава, че жените имат по-малко желание към секса.

Често жените се чувстват сексуално възбудени без физически симптоми или нямат нужда да достигнат до връхната точка, за да се чувстват изпълнени.

Мит: Жените мастурбират по-малко от мъжете или изобщо не

Не може да се определи колко точно мастурбират жените. За голяма част от дамите темата за мастурбация е все още табу. Но според едно скорошно проучване, 60% от жените споделят, че мастурбират редовно. А дали процентът не е по-голям?

Мит: Всички жени обичат да получават орални ласки

Според американско изследване на 75% от жените им е правен кунилингус. Друго любопитно проучване съобщава, че 45% от дамите не приветстват този акт, защото се срамуват или защото усещането, което партньорът им оставя не е приятно.

Ето защо, ако срещнете партньорка, която не желае да получи орални ласки, не се отказвайте вие да бъдете първият, който ще й достави удоволствие.

Мит: Жените не се нуждаят от визуална стимулация като мъжете

Съвсем не е така. Въпреки че дамите гледат много по-рядко порно за разлика от мъжете, те реагират физически на по-широка гама от еротични образи. Изследвания на американски учени са доказали, че активността на мозъчните вълни при жените е също толкова отзивчива, както при силния пол.

Мит: Жените трябва да бъдат влюбени, за да правят секс

Не е така. Жените са в състояние напълно да направят диференциация между физическото привличане и това, което иска сърцето им. Ето защо не е задължително те да изпитват чувства към някой мъж, за да си изкарат добре в леглото.

Свързани статии

Разбира се има процент от дамите, които преди секс са емоционално привлечени към партньора и могат да задълбочат своите чувства след половия акт. Но като цяло жените също могат да се отдадат на инстинктите си без да влагат излишни чувства и емоции.

Мит: Ако по време на любовна игра и секс жената не се овлажни, значи не е достатъчно възбудена

Не съвсем. Вагиналната сухота понякога не се дължи на недостатъчно ласки от страна на партньора. Има и други фактори, които могат да окажат негативно влияние върху състоянието на вагината като стрес, прием на медикаменти, хормонални нарушения, прием на противозачатъчни и други.

Мит: Либидото на жените и сексуалното удоволствие при жените намалява с възрастта

Абсолютен мит! Според изследване жените, които са на възраст между 30 и 40 (и малко над 40) години имат много по-голямо сексуално влечение и могат да достигнат до много по-силен оргазъм за разлика от 20-годишните.

Снимка: Thinkstock

Коментирай