Интимно

Мъжки качества, които впечатляват

Сексуална увереност и чувство за хумор

06.02.2015г. / 16 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Кое е първото нещо, което забелязваме в един мъж? Косата, стила на обличане, усмивката... Зад привлекателната външност винаги прозират определени качества или тяхната липса.

Когато сме на 20 желанията ни водят към един тип мъже. С годините разбираме, че се нуждаем от определени качества, за да можем да кажем, че един мъж ни е впечатлил. Ето някои от тях.

Честност

Качество, което отличава момчетата от мъжете. Непорасналите мъже в началото на връзката са чаровници и често използват евтини трикове, за да впечатлят жената. Скоро след като са успели да я впечатлят, под фалшивата маска лъсва образът на женкаря, нарциса и лъжеца.

Истинският мъж поставя картите на масата от самото начало. Той не само предлага честност, но и изисква да я получи.

Интелигентност

Остър ум – това е секси. Високото IQ, критичното мислене, неутолимата жажда за знания и себеизразяване, действат като магнит на жените. За истинските жени няма значение толкова външната обвивка на мъжа или неговото материално положение, ако той не може да я изкуши с ума си.

Сексуална увереност

Това качество няма нищо общо с размера на мъжествеността. Сексуалната увереност е набор от качества, като способността да създава специална атмосфера, способността да „чете“ емоциите и движението на тялото на партньорката си, да проявява чувственост, да споделя своите желания, но и да се стреми да разгадае и нейните.

Чувството за хумор

За жените е невъзможно да бъдат впечатлени от мъж, който няма чувство за хумор и не ги кара да се усмихват. Интелигентността и чувството за хумор са сходни. Умните мъже са склонни да забелязват хумора във всяка ситуация. Качеството му също е от решаващо значение.

Топлото излъчване

За двама души е трудно да имат връзка, ако са разделени от стена. Добротата, емпатията, нежната усмивка, смехът, са черти на характера, които жените първо търсят в един мъж. Само така те могат да покажат своята женствена същност и отдаденост към партньора.

Уязвимост

Човек не може да бъде силен, ако не е уязвим. Звучи странно, нали? Уязвимостта не е признак на слабост. Мъжете трябва да притежават минимална доза от нея. Да умеят да споделят своите страхове, съмнения. Без това не би могло да има реална интимност между двама души.

Свързани статии

Партньорство

Може би единственото място, където жените биха искали партньорите им да доминират е спалнята. Във всички останали случаи те се нуждаят от половинка, която не се опитва да ги командва, да е склонна на компромиси, да бъде добър комуникатор и да проявява уважение към личността й.

Амбиция

Жените се впечатляват от мъже с идеи, амбиции и цели, които следват. Няма жена, която да не иска за партньор личност, която може да бъде наречена успешна.

Снимка: Thinkstock

Коментирай