Свободно време

10 любопитни факта за женския оргазъм

Тера инкогнита за много мъже

13.02.2015г. / 16 27ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За мнозина темата за секса е табу. Женският оргазъм пък за много мъже, а и за някои жени си е направо тера инкогнита. За да развенчаем заблудите и мистериите ще ви представим 10 абсолютни факта за женския оргазъм.

1. Оргазмите облекчават болката

Имате главоболие? Тогава не се извинявайте с него пред мъжа си, защото не ви се прави секс. Главоболието е често използван претекст от жените. Но те не си дават сметка, че сексът ще им помогне да го премахнат.

По време на оргазъм се отделя окситоцин, който релаксира тялото, влияе добре на различни емоционални състояния, а има и болкоуспокояващ ефект.

2. Употребата на презервативи не влияе на качеството на оргазма

Много митове разпространяват схващанията, че презервативите влияят на качеството на оргазма. В действителност, презервативите могат да помогнат на двойката да изпита по-добър оргазъм. За жените специално няма абсолютно никакво значение дали ще употребяват кондом или не.

3. 30% от жените имат проблем с достигането до оргазъм

Ако някога сте имали проблеми с оргазма – успокойте се, не сте сами. Има още жени по света, които страдат от подобен проблем.

Дори и жените, които нямат проблеми с либидото и оргазма, понякога страдат от недостатъчно задоволяване.

1 на всеки 3 жени не успява да стигне до оргазъм по време на секс най-вече при вагинална стимулация. Затова мъжете трябва да са по-изобретателни и да включват и други похвати.

4. Ако намерите G-точката, ще подобрите шансовете си за оргазъм

Знаете ли къде е вашата? Много малко жени успяват да я открият. В повечето случаи това става случайно при изпълнение на някаква поза, при определени обстоятелства (като пълен пикочен мехур, например, и това не е шега), или при стимулация от страна на партньора ви.

Множеството изследвания показват, че ако наистина успеете да откриете вашата G-точка, това ще ви носи разтърсващи оргазми всеки път.

5. Оргазмът става все по-добър с възрастта

Не си мислете, че младостта ви е единственото време, в което ще ви се случват игриви неща в леглото. С напредване на възрастта нещата стават все по-хубави! Най-хубавото е, че оргазмът става по-лесно достижим с възрастта.

61% от жените между 18 и 24 години достигат до оргазъм при последния си полов акт, съобщава изследване по този въпрос. 65% са жените на възраст около 30 години, а при 70% от жените между 40 и 50 години отговорът също бил положителен.

Според учените, това се дължи на по-богатия опит на по-възрастните жени.

Коментирай