Интимно

Наталия Кобилкина: Секс без връзка може, но връзка без секс – не!

Едно завладяващо интервю за успеха, любовта и секса

12.02.2015г. / 11 51ч.
Михаела Лазарова
Наталия Кобилкина. Снимка: facebook

Наталия Кобилкина. Снимка: facebook

Любовта е водеща сила в живота на всеки от нас. Определено един от най-добрите събеседници, с които дълго можем да разговаряме за любов и успех е Наталия Кобилкина.

Наталия е магистър в областта на семейната психотерапия и сексология в Научноизследователския институт по семейна системна психотерапия и медицинска психология, Русия. Притежава диплома „Семеен терапевт и клиничен психолог“.

Освен терапевт, Наталия е педагог, писател, сексолог и автор на многобройни статии, свързани с отношенията и секса.

Срещнахме се с нея в академия „Щастлива жена“, за да ни разкаже малко повече за успеха, любовта и секса.

Преди дни от печат излезе новата ви книга „Психология на изобилието“. Разкажете ни малко повече за нея.

„Психология на изобилието“ е практически наръчник за това как хората могат да бъдат богати. От много години се занимавам с различни успели хора, в различни индустрии и наблюдавам много внимателно какво правят истински богатите хора. Освен това, често посещавам обучения на най-богатите хора, дори скоро ми предстои да бъда на семинара на Антъни Робинс.

Свалям успешните модели. В тази книга се постарах по максимално ясен и практичен начин да дам на хората приложими практики. Моята работа е да бъда винаги максимално полезна, практична и да помогна на всеки да промени живота си, тук и сега и да стане по-богат и успешен.

Какво ви вдъхновява и от кои големи имена се учите, освен от Антъни Робинс?

Аз се уча от най-добрите маркетолози в света, от руската школа и по-специално от Юлия Волгман, която юни месец ще проведе семинар в България на тема „Мислене за милионери“. Постоянно търся хора, от които да се уча. Това става с книги, видеоклипове, курсове, които посещавам. Една от моите мантри е всеки ден да отделям по пет минути, за да научавам нещо ново.

Всеки ли може да достигне до успеха и да забогатее?

Да, но е въпрос на правилни действия, мисли и убеждения. В основата на изобилието винаги стои любовта към самия себе си. Имаме толкова пари, колкото имаме любов към себе си. Ако вярваш, че заслужаваш лукс, заслужаваш красивите пътувания и т. н. Просто трябва да го повярваш. Но тази вяра и любов към себе си идва също и от детството.

Защо някои хора трудно или изобщо не постигат успехи или са самотни в любовта?

Една от причините е, че и в любовта и в изобилието те имат ограничаващи вярвания. Когато работя с клиент и той сподели, че в живота му няма пари и любов, първото нещо, което го питам е „А как го правиш, как създаваш това да нямаш партньор до себе си? “.

Така например, не ходиш на срещи, не създаваш нови познанства, не харесваш другия пол, не се обличаш красиво всеки ден, не се поддържаш в добра форма, храниш се нездравословно, пушиш... Всичко това води до това да нямаш партньор в живота. И ако превърнеш негативното в позитивно, тогава можеш много бързо да постигнеш успех.

Според любопитни проучвания любовната магия трае между шест месеца, до две години....

Високото ниво на тестостерон и високото ниво на сексуално привличане трае горе-долу толкова. Но след това химическата реакция тестостерон се прелива в любовта като допамин, серотонин.

Любовта отново е красива, но просто не толкова страстна, по различен начин преживяваш своята сексуалност. Любовта става основана повече на доверие, уважение, на приемане, на обгрижване на партньора. Просто по друг начин обичаш партньора си.

Как да накараме мъжете да бъдат по-романтични?

Мъжете са много романтични, въпросът е жените да ги предразположат. Една жена трябва да бъде нежна, фина, любяща, красива дори вкъщи. Когато мъжът се прибира, тя да го посреща като принцеса, да направи нещо красиво.

Поканете го на вечеря, отидете в офиса гола. Направете нещо специално за него, предразположете го, покажете, че заслужавате това нещо. Обяснете какво е за вас романтиката, какво искате от нея, помолете го за това нещо, защото той може да не се сеща. Всеки мъж, ако му позволите, ще бъде романтичен.

По кои признаци разбираме, че това е подходящият партньор за нас?

Първоначално нещата започват да се подреждат така, сякаш някой ви е докоснал с магическа пръчка. Появява се една зелена светлина в живота ви. Здравето ви се подобрява, усещате се по-красиви, ако сте жена и много успешни, ако сте мъж.

Имате желание и нужда да прекарвате заедно време с половинката, но в същото време имате възможността да бъдете и поотделно. Появява се повече творчество в живота, има една самодостатъчност, приемане на самия себе си и на партньора. Появяват се желания да имате семейство, общи деца и т. н.

Колко важен е сексът в една връзка?

Секс без връзка може, но връзка без секс – не! Сексът стои в основата на щастливата връзка и пълноценните взаимоотношения. Много неща можем да простим, да спестим, ако имаме прекрасен секс. Но ако няма хубав секс, колкото и прекрасен да е партньорът, няма да изпитаме удовлетворение и да сме доволни. Трябва да намерим подходяща половинка за нас.

Как да разнообразим любовния си живот?

Правете нещо интересно. Има хора с разнообразни хобита, те карат сърф или спортуват по друг интересен начин, просто имат интересен живот... На тях не им трябват супер секс играчки, на тях животът им е интересен, самата интимност им е интересна.

Хората, които живеят скучно, няма да си бъдат интересни. Направете живота си интересен, намерете неща, които наистина ви зареждат. Намерете си хоби, откачено хоби, но да бъде вашето или работа, която наистина ви харесва. Когато животът е интересен, тогава и любовният живот е такъв.

Коментирай
10 rate up comment 3 rate down comment
Trojka Ахилова ( преди 9 години )
по-*** от тая са само тия, дето й плащат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 6 rate down comment
SexMen ( преди 9 години )
Искам кака Кобилкина да ми е секс учителка в леглото. :P
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20 rate up comment 9 rate down comment
нера ( преди 9 години )
Мноооого филми е гледала Кобилкина, та се е филмирала така! Всеки има лично мнение и моето е , че нищо ново не казва , нито показва... Чудя се само , как една българска жена, която е без работа или в повечето случаи работи за жълти стотинки, ще си наметне шлифера върху голото тяло и ще влети на местоработата на съпруга си , ще се усмихва загадъчно докато го сваля и ще шепти , че децата няма какво да ядад или че сметките не са платени.. и т.н/ Той / съпругът / .. така впечатлен и очарован от постъпката на половинката си , направо на сърф ще я заведе или така ще се разнежи,че през сълзи ще шепти , че нищо не му трябва, нали са идеалната двойка и любовта побеждава всичко! Как пък ли не.. реалността е друго нещо и единственото , което трябва да постигне човек ,е да се уважава и обича себе си , такъв , какъвто е... Голяма работа е Кобилкина...промива мозъци яко с толкова неща , казани преди нея ... и не от нея... а българката, щото всичко друго е мара втасала, та и на това хоро се е хванала.. страшно става като се пусне
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10 rate up comment 7 rate down comment
Тя ( преди 9 години )
жената си е супер! прочете някоя нейна книга, дава полезни и мотивиращи съвети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14 rate up comment 5 rate down comment
селянин ( преди 9 години )
Какво нарочихте тази проста руска пръчка ..за голяма работа....Търсите сензация...и намерихте Кобилкина....толкова ниско сме паднали, че всяка тиква я правим или премиер или ТВ гуру............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 9 rate down comment
Вера ( преди 9 години )
била съм на няколко нейни семинара, които бяха наистина много интересни и смятам полезни за мен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10 rate up comment 2 rate down comment
мм ( преди 9 години )
Имах една приятелка, беше карала 3-4 годни само на хубав секс с предишния си. Уж секса бил перфектен ама ... емоционално се беше сринала горката. Кошмар голям.Колкото до Кобилкина, книжки, семинарчета, курсове, абе мангизи да падат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота