Интимно

Знаци, че имате връзка с нарцис

Фокусиран е върху всичко, освен върху вас

26.02.2015г. / 14 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

С настъпването на всяка нова любов ние идеализираме своята половинка. Рядко обръщаме внимание на малките детайли, слабите страни, игнорирайки всички налични знаци, че до себе си имаме нарцис, попадаме в капана на връзка, в която любовта ни е напразна.

Не само любовта е загубена, но често самочувствието ни е потъпкано за сметка на нарциса. Как може да го разпознаете?

Нарцисите често заемат високи места в социалната йерархия. Добре образовани са, имат широк кръг от интереси и познания, очарователни и пленителни към противоположния пол. Дали вашата връзка е връзка с нарцистичен образ, вижте следващите сигурни знаци.

Чувствате се използвани.

Това е един от първите симптоми във връзката с нарцис. В природата му е заложена голяма доза егоизъм. Вие ще се чувствате така, сякаш сте недооценени, може да бъдете използвани като трамплин за успехите на нарциса.

За този вид токсични партньори приоритет е личната облага. Те искат да имат налично всичко необходимо, което ще ги накара да се чувстват така, както желаят, оставяйки усещането в партньора си че е използван.

Дисфункционално семейство.

Почти всички нарциси произлизат от разпаднали се или дисфункционални семейства. Така нарцисизмът се е превърнал в механизъм, необходим за оцеляването им. За съжаление такива типове хора трудно създават здрави и сплотени семейства и връзки.

Не демонстрира своите чувства.

Първите седмици, месеци, всичко е било вълшебно. Имаше проява на внимание към вас, но внезапно нещо се променя. Нарцисът се страхува да покаже своите чувства. По-скоро би проявил своята агресия и негативни настроения.

Фокусиран е върху всичко, освен върху вас.

Нарцисът има агресивен стремеж към постигането на финансов успех и не се задоволява с това, което вече е придобил или постигнал. Той има силно желание партньорът и останалите хора, които среща по пътя си, да се възхищават на материалните му придобивки, успехите му, да го хвалят. Нарцисът понякога страда и от липса на самочувствие.

Свързани статии

Не забелязва вашата същност

Във връзка с нарцис не очаквайте вашите уникални способности и дадености да блеснат или да бъдат оценени. Нарцисите се страхуват от успешни партньори, ето защо те много добре преценяват предварително човека и започват връзка с някой, който не би ги надминал по възможности.

Но не са редки и случаите, в които вашата компетенция и възможности могат да бъдат откраднати от нарциса за лични облаги.

Нарцисът е брилянтен лъжец

Образът на нарциса е събрал в себе си едни от най-отрицателните черти на личността. Той е надарен лъжец и често лъже за малки и големи неща. Дава обещания без да ги спазва, а когато бива хванат в лъжа, не изпитва срам.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
Neznam koi gi pishe no opredekleno pisatelyat e perfekten kak si iska taka naglasya nestata
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 3 rate down comment
pipinana ( преди 9 години )
liubimia mi 4ovek ne e takuv - govoria savsem li4no ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )
Свободно време