Интимно

8 знака, че той може да не е най-добрият избор

Разберете дали връзката ви има бъдеще!

28.02.2015г. / 13 36ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако сте в началото на една връзка и усещате силно привличане помежду си, вероятно смятате, че сте родени един за друг. Но привличането, усещането за щастие в компанията на възлюбения, пеперудите в корема и страстта не определят качеството на една връзка.

Има много неща, които подсказват, че връзката не би издържала проверката на времето. Ако някои от следните обстоятелства важат и за вашата връзка, тогава може би трябва да се позамислите дали има смисъл да я продължавате.

Различен социален статус

В много романтични филми се случва така, че хора от различни социални прослойки се влюбват до полуда. В истинския живот, разбира се, това не е невъзможно, но в повечето случаи крие редица препятствия, които не всички хора успяват да преодолеят.

Различен етап от живота

Често под различен етап от живота се има предвид възрастта. Ако възрастовата граница е прекалено голяма, това крие изключително много рискове за разминаване в желанията, разбиранията, интересите и плановете за бъдещето.

Различно отношение към бъдещето

Различните нагласи към бъдещето, различните представи за това какво искаме от живота и какво очакваме от връзката си са голяма пречка. В началото много хора не го осъзнават, но с течение на времето това започва да пречи.

Представете си вие да искате деца, а той не и то в никакъв случай – как бихте се почувствали?

Различно отношение към парите

Много двойки се карат за пари. Парите са и сред най-честите причини за развод. Колкото и да не ни се иска да признаем, парите са сред най-важните неща в живота и диаметрално противоположните възгледи спрямо тях биха разрушили една връзка.

Факторът „екс“

Ако връзката ви протича под влиянието на бившите ви, това може да я обрече на преждевременен край. Ако вие или партньорът ви не можете да превъзмогнете предишната си връзка, как очаквате новата да се увенчае с успех?

Свързани статии

Твърде различни

Вярно е, че противоположностите се привличат, но понякога се случва и обратното. Има различия, които не могат да бъдат преодолени. Когато премине периодът на страстното и силно влюбване ще осъзнаете, че много неща започват да ви дразнят и то много.

Добре е човек да предвижда мъдро дългосрочната съвместимост, ако иска връзката му да е успешна.

Различия в спалнята

Спорно е дали сексът е гръбнакът на една връзка. Той безспорно е важен. Без него и без интимност отдалечаването е почти сигурно.

Ако имате коренно различни предпочитания в леглото, това може да не е пречка в началото, но нагнетяването на прекалено много компромиси, за да угодите на половинката си също не е добра стратегия за бъдещето.

Твърде много емоционален багаж

Голямото количество емоционален багаж много често се оказва непреодолима пречка за една прохождаща връзка.

Ако той има деца, бивша съпруга и бивша връзка, която го е белязала трайно и болезнено, е добре да прецените дали всички тези обстоятелства няма да навредят на вашата връзка. Готови ли сте да поемете риска?

Коментирай
Свободно време