Интимно

Ползите от общото съжителство с партньора

Съжителството под един покрив с любимия човек е особен момент, в който се създава една ангажираност във връзката

06.03.2015г. / 16 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Съжителството под един покрив с партньора е крачка, към която всяка двойка би трябвало да се насочи преди сключването на брак или плановете за бебе. Вижте защо.

По-лесно е да приготвите вкусна храна за двама, отколкото само за себе си. Също така не забравяйте, че ако партньорът ви е кулинар, често ще ви прави апетитни кулинарни изненади.

Ако живеете под един покрив, но в квартира, ще отделяте по-малко средства за наем и консумативи.

Предимството на това да живеете на семейни начала с половинката е, че може да научите интересни интимни подробности един за друг, които иначе трудно бихте разбрали.

Съвместното съжителство е един тест за това дали имате добри перспективи да продължите заедно. Това е времето, в което виждате голяма част от добрите и лошите навици на партньора, пред вас изникват ситуации, които ви помагат да разберете колко отдадени и съпричастни сте един към друг и т. н.

Искате да прекарвате повече време заедно, но работата и страничните ви ангажименти понякога отнемат от времето за вечерни срещи. Е, когато живеете с половинката, тази пречка отпада.

„У нас или у вас?“ Често задаван въпрос между влюбени, които не живеят заедно.

Общото съжителство автоматично премахва този въпрос. Обичате ли романтичните вечери с любимия? Още една добра причина да заживеете заедно, защото ще имате много такива вечери.

Добрата комуникация е от съществено значение за връзката между двама влюбени. Тя ще ви предостави възможността да разговаряте дълго и на разнообразни теми с любимия. Така не само ще научите много повече за партньора си, но и ще имате възможността да изгладите недоразуменията, да споделяте вашите ежедневни преживявания, страхове, желания.

Егоизмът остава на втори план. Всеки един от нас проявява в някаква степен егоизъм. За жалост някои не се променят, дори когато са влюбени. Още една причина да заживеете заедно – да намалите проявлението на егоизма си или да разкриете, че партньорът ви е непоправим егоист, от който не се нуждаете.

Свързани статии

Съжителството под един покрив с любимия човек е особен момент, в който се създава една ангажираност във връзката. Не всеки път. Не с всеки партньор може да я изградите. Ето защо е добре да пристъпите към тази стъпка, за да видите дали може да проявите това един към друг.

Липсата на ангажираност често е показател за това какви биха били отношенията ви, ако на по-късен етап встъпите в брак.

И не на последно място, след няколкото добри причини защо е добре да заживеете с любимия човек, направете го, защото желаете. Вашите желания са преди всички останали, преди правилата.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
5 rate up comment 1 rate down comment
Анонимна ( преди 9 години )
Аз съм ,,за,, съвместния живот преди брака или дори за съвместно съжителство без брак. Ако можеш да разчиташ на човека до себе си (а това си личи) защо да не поживеете заедно няколко месеца или дори години преди официалния брак и децата. Подписът няма да промени нито мъжа, нито жената, ако се обичат. Друг въпрос е ,че официалният брак е проява на уважение един към друг и особено на мъжа към жената и сватбите са много хубаво събитие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 3 rate down comment
Павел ( преди 9 години )
Статията е едностранчива. Съжителството преди човек да е решил да се посвети на другия за цял живот чрез брачната клетва има много подводни камъни - особено за жената.Не сте споменали нищо в текста, а лековато съветвате хората да се облажат от предимствата, без да знаят каква цена плащат за това.А всички споменати предимства важат за съквартиранти от най-общ тип. Къде е разликата тогава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )
nikoga ne sam imala problemi po temata < daje me4taia da imam do sebe si liubim 4ovek
отговор Сигнализирай за неуместен коментар