Интимно

Едни от най-честите мъжки страхове, свързани със секса

Един от най-големите мъжки страхове е за потентността

21.03.2015г. / 15 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Спалнята е място, в което се раждат нашите страсти, удоволствия, но и страхове, свързани със секса. Притеснения относно това как изглеждат и доставянето на удоволствие на партньора имат не само жените, но и мъжете. Ето кои са едни от най-честите мъжки страхове, свързани със секса.

Размерът на пениса

Един от най-големите страхове на мъжете по време на секс е пряко свързан с размера на мъжкото им достойнство и това дали партньорката им ще остане задоволена.

Мъжете обичат да чуват комплименти и положителна оценка за размера на пениса и сексуалното си представяне. Ето защо, ако партньорката им пропусне да сподели своите вълнения, това директно засяга мъжкото его.

Ненавременна еякулация

Много мъже отдават енергия и страст по време на полов акт. Но понякога се случва да еякулират много преди партньорката им да е започнала да се наслаждава на секса. Подобна ситуация може да бъде голям удар за мъжкото его и страхът от ненавременна еякулация се промъква в мъжкия ум трайно.

Окосмяването по тялото

Страх, който изпитват не само дамите, но и господата, особено в началото на взаимоотношенията. Всеки поддържа по различен начин окосмяването по тялото си. Ето защо, докато се опознаете с вашия партньор, той все още няма да знае дали е прекалено окосмен или твърде епилиран за вашите предпочитания. Ако ви допада как изглежда, не пропускайте да му направите комплимент.

Плодовитостта

Когато една двойка прави опити за бебе, но плановете така и не достигат до успех, притеснения изпитват не само жените, но и техните партньори. Това, че жената не може да зачене поставя мъжете в сериозна стигма, която влияе неблагоприятно върху тяхната сексуална активност.

Липса на стойност в секса

Казват че жените виждат идеалната любов като принца на бял кон, докато мъжете смятат, че сексът не е правене на любов, а порно. Не е тайна, че всеки сексуално активен мъж гледа порно филми.

Свързани статии

В желанието си да опитат нещо ново и диво, те се отдават на въвеждането на порно елементи в сексуалния си живот. Секс идеи, които невинаги допадат на партньорките им може да накарат мъжете да изпитват страх, че им липсва стойност в секса, който предлагат на жените.

Симулиране на оргазъм

Не се съмнявайте, че по време на полов акт партньорът ви не следи за всяка ваша мимика, жест, че не чува стенанията ви. Това е като един пътеводител, който им подсказва какво харесвате, къде и как бихте желали да бъдете докосвани, знак че той се представя на ниво.

Но въпреки това винаги ще има и малка доза съмнение дали в този момент вие не симулирате оргазъм.

Коментирай