Интимно

Какво най-често забравяме за любовта?

Любовта никога не е съвършена

19.04.2015г. / 12 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Любовта е безгранична и има много лица. Тази, която двама души изпитват един към друг, може да бъде наистина специална. Но какво най-често забравяме за нея?

Любовта е избор. Тя е различна от чувството на похот, което обикновено изпитваме в първите седмици от връзката, защото похотта е кратка. Ние сами избираме дали да обикнем даден човек или не.

Любовта не е увлечение и не граничи с манията. Тя не води до чувство на собственичество един към друг. Любовта е устойчива емоция.

Любовта отнема време. За истинската любов трябва време, в което тя да може да се развие. Нужни са доверие и уважение, за да се чувстваш физически безопасно и емоционално защитен с партньора си.

Любовта изисква търпение. Заедно с времето, любовта изисква и много търпение. Да се научиш да обичаш, означава да се научиш да бъдеш търпелив. Ако очаквате нещата да се случват твърде бързо, да имате пленяваща любов с партньора, значи имате погрешна представа за връзките. Не насилвайте събитията, търпението е един от най-ценните уроци, които може да научите.

В Любовта трябват действия, не само думи. Тя е действие, изискващо постоянни усилия от всяка страна, от двама души, които дават еднакво емоции и жертви един към друг. Любовта е като път – понякога има препятствия, с които трябва да се справим.

Любовта изисква присъствие. Да присъстваш в една връзка означава много. Означава отношение към партньора, стремеж за по-дълбоко свързване на емоционално и духовно ниво, съпричастност и изграждане на добра комуникация.

Любовта е доброта. Тя не бива да наранява този, когото обичате. Трябва да се чувстваме сигурни и защитени от половинката си, а не подтиснати. Дори в трудните моменти е важно да комуникираме на такова ниво, което може да бъде максимално безболезнено и за двете страни. Любов е тогава, когато можеш да бъдеш самия себе си. Истинските чувства и емоции не ни карат да се променяме и да променяме половинката си.

Свързани статии

Любовта никога не е съвършена. Няма идеални партньори, идеални връзки и любови. Оставете романтичните фантазии за приказките, само така ще изградите дълбоки взаимоотношения. Бъдете подготвени за грешки от страна на партньора, като не забравяйте, че самите вие не сте безгрешни.

Любовта се появява в моментите, в които най-малко я очакваме. Когато търсим своята сродна душа, сякаш се лутаме във времето. Отчаяни търсим, заблуждаваме се в грешни образи, а не трябва. Любовта винаги е изненада.

Снимка: Thinkstock

Коментирай