Интимно

Защо оргазмите са важни за женското здраве?

Помагат да изглеждате по-млади

25.04.2015г. / 13 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Правенето на любов доставя не само удоволствие, но и редица ползи за женското здраве. Вижте няколко добри причини да правите по-често секс.

Редовните оргазми спомагат за подобряване на кръвообращението в органите от коремната кухина. Този процес е важен и за растежа на здрави тъкани, както и регулирането на менструалния цикъл.

Жените, които имат полов контакт поне веднъж седмично, са по-склонни да имат нормални менструални цикли, в сравнение с тези, които не се радват често на любовни ласки. Оргазмите са важни и за увеличаване на плодовитостта, а също така и за регулиране на функцията на хипоталамуса, която регулира апетита, телесната температура, емоциите, и хипофизната жлеза, която от своя страна регулира освобождаването на репродуктивни хормони, които предизвикват овулация и цервикалната слуз.

Оргазмите осигуряват и цялостен лимфен масаж, което помага на естествения процес за детоксикация на организма, подобрява храносмилането и настроението.

Редовният секс и оргазмите са важни за поддържането на здравословни нива на естроген. Желанието на всяка жена е да запази младостта за по-дълго време. Това може да бъде постигнато не само с редовни грижи, но и с редовни оргазми. Проучвания показват, че правенето на любов три пъти седмично, намалява стреса и помага да изглеждаме с до 10 години по-млади.

Свързани статии

Правенето на любов ще ви помогне да бъдете и по-устойчиви срещу настинки. Всеки оргазъм увеличава белите кръвни клетки до 20%, което ни прави по-силни срещу вирусите.

Няма нищо по-досадно от главоболието. Оргазмите помагат да намалите интензитета на различни видове болки, включително и на тези от мигрена.

Оргазмите спомагат и за повишаване нивата на хормона окситоцин, който е свързан със страстта, интуицията и социалните умения.

Още една добра причина да правите по-често любов е това, че любовните ласки могат да намалят риска от инфаркт. Според редица изследвания, сексуално удовлетворените жени са по-малко застрашени от сърдечни проблеми.

Всяка дама иска да има добре поддържана фигура. Редовният секс и оргазмите могат да помогнат това да стане с лекота и да изгорите до 300 калории по време на полов акт.

Оргазмите спомагат да намалите и желанието си за храна, както и желанието към един от най-вредните навици – тютюнопушенето.

За да се възстановим, ние се нуждаем от осем часа качествен сън. Когато сме под стрес, сънят ни е нарушен, а ние се чувстваме уморени и напрегнати. Редовните оргазми спомагат за отделянето на ендорфини, което допринася за намаляване на стреса и напрежението.

Предменструалният синдром е част от живота на всяка жена. Той ни изважда извън ритъм, като ни кара да се чувстваме уморени, раздразнени, с болки в корема и т. н.

Винаги бихме могли да приемем медикаменти, за да облекчим неразположенията, но има едно естествено лекарство, което може да намали тяхната интензивност с повече от 50% и това е оргазмът.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Trojka Ahilova ( преди 8 години )
фригидната, пак ли ти, точно така си е...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 4 rate down comment
анонимен ( преди 8 години )