Интимно

Не позволявайте сексът да избледнее!

Как да върнете секса във връзката, когато тя трае цяла вечност?

28.04.2015г. / 13 55ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сексът често става проблемен при дълготрайните връзки. Ако сте били заедно от цяла вечност, вероятно сте изпитвали в даден момент някакви сексуални смущения – липса на желание за секс, правите секс твърде рядко или той напълно липсва с месеци.

Ако и вие сте хванали един безкраен коловоз, вижте какво трябва да направите, за да раздвижите нещата и да върнете секса отново към живота.

Вземете си стая! Буквално!

Колко време мина от последното ви усамотяване? Ако се замисляте твърде много и не можете да се сетите, значи е време да направите нещо по въпроса. За връзката и интимността много важно е да поддържате огъня.

Особено ако имате деца, усамотяването е задължително. Промяната на местоположението много помага за повишаване на либидото.

Намалете темпото

Колкото по-дълго сте заедно, толкова по-кратко става времето за секс. Обикновено любовната игра бива редуцирана до минимум за разлика от времето, когато сте били „пресни“ гаджета.

Затова забавете малко темпото. Насладете се на момента заедно и се опитайте да опознаете партньора си отново по различен начин. Обръщайте внимание на всичко, което му харесва.

Говорете

Комуникацията е основна градивна единица на връзката. Когато партньорите не се чуват, не се изслушват и не се вглеждат в другия, връзката изстива.

Обсъждайте сексуалния си живот. Не се притеснявайте да признаете, че имате проблем или че нещата малко куцат. Обикновено на двойките им е по-комфортно да разговарят за това в спалнята, така че намерете подходящо време да го направите.

Изразявайте често от какво имате нужда и какво искате от партньора си. След това разберете от какво се нуждае той.

Нейната нощ, неговата нощ...

Всеки има своите фантазии. Разберете се да разигравате малки игрички за всеки. Редувайте се в разиграването на ролевите игри и фантазиите, за да няма сърдити и недоволни. Това определено е подходяща практика, с която ще върнете секса в спалнята.

Ролеви игри

Споменахме ролевите игри. Те са забавни и могат да открехнат нова страна от сексуалната ви натура. Ако обличането в странни костюми не ви допада, можете просто да употребявате определени реплики или ситуации.

Свързани статии

Вдигнете малко шум

Не е нужно да крещите, за да се почувствате по-добре, ако това не е в натюрела ви. Достатъчно е да му покажете, че ви доставя удоволствие. Мъжете обичат да чуват с ушите си и да виждат с очите си реакциите на партньорките си. Наградете ги. Не мислете, че по презумпция се знае какво чувствате.

Върнете се назад в спомените

Върнете се към спомените си отпреди, когато сте били млада двойка. Припомнете си какво ви е привлякло в другия, какво сте почувствали в началото, какво сте правили в леглото и какво ви липсва сега.

Обсъждането и връщането към тези специални спомени правят връзката още по-силна от всякога. Така ще изскочат най-съблазнителните страни от вашето съвместно интимно преживяване досега.

Преживейте го отново с нова сила!

Коментирай