Интимно

Възбуждащи факти за оргазмите

Оргазмите могат да се забавят чрез прилагането на различни тантрически техники

03.05.2015г. / 13 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Сексът носи физиологични, емоционални и дори социални ползи. Разглеждайки в дълбочина понятието секс, винаги достигаме до оргазмите и ползите, които ни носят. Споделяме няколко възбуждащи факта за тях, които може би не знаете.

Множествените оргазми са оргазми, които се случват в непосредствена последователност от няколко секунди до няколко минути. Те са по-често срещани при жените, отколкото при мъжете. Използването на презерватив по време на полов акт, не се отразява на качеството на оргазма.

Аноргазмия означава липса на оргазъм. Това е състояние, при което човек не може да достигне до оргазъм. Състоянието се среща и при двата пола.

Някои жени, които раждат по естествен път е възможно да достигнат до оргазъм по време на раждане.

Оргазмите могат да се забавят при двата пола чрез прилагането на различни тантрически техники.

Поставянето на пиърсинг в близост до клитора не оказва влияние върху достигането до оргазъм.

Изследователи отбелязват, че една жена е по-вероятно да забременее, ако тя достигне до оргазъм. Вълнообразните контракции на матката по време на възбуда подпомагат придвижването на семенната течност.

Когато една жена достигне до оргазъм, тялото й произвежда четири пъти повече от нормалното количество окситоцин.

Достигането до оргазъм може да бъде в следствие на стимулиране пениса, клитора, вагината, зърната, гърдите, ануса, както и от визуална или слухова стимулация.

Оргазмите не спират на определена възраст. Някои хора могат да достигнат до това удоволствие и в късните си години.

Времето, необходимо за достигане до оргазъм се различава, тъй като удоволствието зависи от редица фактори, като възраст, възбуда, сексуален опит, прием на медикаменти.

За да достигнат до кулминацията, мъжете се нуждаят от между 2 и 10 минути от стимулация. Докато при жените времето за стимулация и възбуда е по-продължително и често може да достигне до 20 минути.

Свързани статии

Продължителността на оргазмите също зависи от редица фактори, включително възраст, период на сексуално въздържание, вид сексуална стимулация, вид на оргазма.

Упражненията на Кегел могат да помогнат за подобряване на оргазмите.

При мъжете понякога се среща така нареченият „рефрактерен период“ – липса на ерекция след еякулация. Това състояние се наблюдава в рамките на няколко минути.

Оргазмите могат да облекчат болката, макар и само за около 8-10 минути след достигането им.

По време на оргазъм една жена може да еякулира. Женската еякулация е нормална, но не се среща при всички жени.

Снимка: Thinkstock

Коментирай