Интимно

Вярвания, които привличат любовта

Вярвайте в потенциалните партньори

03.06.2015г. / 14 14ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Поредната несполучлива любов, отново първа среща, самота, разочарование... Звучи ли ви познато? Колко често се питате защо до вас няма любим човек? Вижте три вярвания, които трябва да промените, за да привлечете любовта в живота си.

Повярвайте в себе си.

Хората се отнасят с нас така, както ние се отнасяме към себе си или очакваме да се държат с нас. Ето защо, когато отношението ни към Аз-а е отрицателно и се повтаря отново и отново, ние привличаме в живота си самота, страдание, нашите вярвания се превръщат в ограничаващи ни във всеки аспект и най-вече в любовта. Помислете за себе си като за добър приятел.

Ако някой го обиди или той има ниска самооценка, вие ще се застъпите за него или ще го окуражите да повярва в силата на личността си. Проблемът е, че много хора не се отнасят към същността си като към приятел.

За да откриете и привлечете любовта, най-напред започнете да обичате и уважавате себе си. Научете се да се глезите, да си угаждате. Всеки ден пред огледалото си казвайте хубави неща. Когато постигате успехи, дори и да са малки, поздравете се за тях. Обикнете тялото си, изучавайте го и повярвайте в това колко значими личности сте.

Вярвайте в потенциалните партньори.

Замисляли ли сте се защо едни хора привличат към себе си партньори, които ги правят щастливи в любовта, а при вас все се случва да останете разочаровани и това се повтаря всеки път? Истината е, че моделът за партньор, който живее в представите ви е този, който привлича добрия или неподходящ любим.

Променете системата на вашите вярвания относно любовите, които срещате. Вземете лист хартия и запишете типовете мъже/жени, които сте имали досега в живота си. Сега срещу всеки отрицателен персонаж запишете положителния.

Когато в младежките си години биваме разочаровани в любовта дори само веднъж, ние създаваме нефункционални модели на партньорите. Излезте от капана на мислите, които ви карат да се страхувате отново да не бъдете предадени, отхвърлени, да станете жертва на изневяра и т. н.

Повярвайте, че скоро ще срещнете подходящия партньор. Представете си го, разкажете за него на себе си. Повярвайте, че ви очаква щастлива любов.

Вярвайте в отношенията.

Когато сме във връзка винаги я сравняваме с тази на нашите близки и познати. Понякога се случва да бъдем заобиколени от хора, които са нещастни във взаимоотношенията си с партньора. Фокусирайки се върху проблемите им, ние забравяме да вярваме в това, че сме в състояние да създадем една хармонична и здрава връзка.

Свързани статии

Ако вярвате, че партньорството ви скоро ще се разпадне, че няма да бъдете обичани и уважавани достатъчно, това и ще се случи. Вярвайте в любовта на любимия човек, борете се за нея, не се сравнявайте с други двойки.

Във всяка връзка има трудни моменти, но невинаги те означават край. Не забравяйте, че половинката ви винаги усеща с каква нагласа се движите през вашата връзка.

Снимка: istock

Коментирай