Интимно

Знаци, че приятелят ви се възползва от вас

Кога за последно се чувствахте пълноценно във връзката си?

05.06.2015г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Имате ли подозрението, че приятелят ви се възползва от вас? Понякога любовта ни заслепява и ни кара да правим неща, които се различават от общоприетите разбирания за пълноценна и двустранна връзка.

Ето някои признаци за това, че може би давате всичко от себе си, а не получавате нужното в замяна!

Правите всичко за него и заради него

Ако живеете с приятеля си и правите всичко вместо него, не чувствате ли, че нещо не е наред? Грижите се за домакинството, пазарувате, готвите, пускате пералня първо с неговите дрехи, после с вашите? Оправяте му леглото, а да не говорим и ако носите по-голямата част от общите доходи!

Това може да е знак, че той се възползва от вас по всевъзможни начини.

Той никога не ви поставя на първо място – всичко винаги опира до него

Егоистичният ви приятел подсъзнателно ви кара да правите всичко заради него и по неговия начин. Той държи да избира къде ще прекарате вечерта си, иска цялото внимание за себе си – когато той говори да го изслушвате, а когато вие заговорите, извърта глава и видимо не възприема това, което му казвате.

Ако усещате, че не ви поставя на първо място, а напротив, трябва да си направите ясна сметка как ще се вписвате в живота и плановете си като двойка. Възможно ли е да се обвържете сериозно с човек, който се възползва от вас?

Вие плащате всичко

Любимата тема на мъжете. Повечето от тях мразят да се срещат с жени, които държат на кавалерското отношение от страна на мъжете и чакат винаги да бъдат почерпени.

В днешно време на тези жени им се казва „златотърсачки“. Обикновено за социално приемливо се възприема, когато двойката дели разходите си по равно.

Няма нищо лошо в това да печелите повече от приятеля си. Но ако забелязвате, че той не се старае особено да промени този факт и чака единствено на вас за цялостната издръжка, може би той се е превърнал в „златотърсачката“.

Връзката ви е едностранна

Имате ли усещането, че връзката ви е едностранна и е насочена предимно към неговите желания, навици, харесвания и разбирания? Налага ли се да се съобразявате с него за всичко постоянно?

Ако вие сте човекът, който полага усилията да запази отношенията, ако вие сте човекът, който прави всички компромиси е време да се позамислите сериозно над това.

Не правите неща, които двойките правят

Не всички двойки си падат по едни и същи занимания. Но в повечето случаи срещите на вечеря, разходките в парка, гледането на филми са неща, които мнозинството правят.

Ако той отдава приоритет на излизането си с приятели, на работата си, на личните си ангажименти и не се старае да прекарва достатъчно време с вас, това е ясен сигнал за едностранна връзка.

Най-силният знак е, когато го търсите за помощ или съвет, а той не се отзовава. Обикновено в такива случаи и сексът е на първо място пред всичко останало.

Свързани статии

Той винаги остава във вашия апартамент

Има си собствено жилище, но предпочита да остава при вас непрекъснато? Няма нищо лошо в това на пръв поглед. Но ако не допринася с нищо за това да превърнете вашия апартамент в общ и не се грижи по никакъв начин за него, това е сигнал, че се възползва консуматорски от вас.

Никога не сте го чули да се нарича ваша половинка, гадже или мъж, но се възползва от всички привилегии

Много мъже се възползват от привилегиите, които един партньор в живота би извличал от половинката си, но никога не заявяват открито, че се възприемат като такива.

Някои мъже имат такава силна фобия от интимния ангажимент, че дори не желаят да признаят, че са във връзка, дори това да е публично известно.

Други пък си мълчат, защото не сте единствените, с които се срещат.

Връзките трябва да са взаимна симбиоза. Не позволявайте на някого да се възползва от вас, само защото сте заслепени от други негови качества.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
ММ ( преди 8 години )
от доста време имам връзка с доста по-младмъж (аз съм на 60 +) който обаче е женен. Правим супер-секс,много ни е хубаво и на двамата. Но аз съмот поколение, за което сексът не е билна първо място. Даже ако трябва да избирамвръзка без секс или само секс без връзка,ще избера първото. Споредвас, той възползва ли се от мене? Аз живеясама, мисля, че винаги съм му на разположениеи съм му удобен партньор. Понякога сечувствам като *** или катопоследната му грижа. И често се чувствам сама и използвана
отговор Сигнализирай за неуместен коментар