Интимно

Фигурата разкрива какви сте в леглото

Жените с малки гърди се възбуждат по-лесно

03.07.2015г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Женската красота има различни измерения. Тя се крие в погледа, усмивката, маниерите, извивките на тялото. Някои научни изследвания показват, че има връзка между женската фигура и сексуалността. Каква е тя? Ето и отговорите.

Ако тялото ви има секси извивки

Биологически погледнато, дамите, които се отличават със заоблени, секси извити форми, включващи добре оформени бедра и ханш, са склонни да дават много от себе си в секса.

Според проучване проведено в Университета на Лийдс, жените с големи бедра са и по-склонни да експериментират в спалнята и да показват повече страст.

Гадже джобен формат

Миньончетата често биват приемани от силния пол като секси жени. Тяхната компактност и гъвкавост им позволява да правят неща в спалнята, които за по-високите дами биха били по-трудни за изпълнение.

От научна гледна точка по-ниските жени имат по-нисък център на тежестта, което означава, че те имат отличен баланс и могат да експериментират много в секс позите.

Пухкава фигура

Според Джеймс Уотсън, който е лауреат на Нобелова награда за генетика, дамите с по-пухкава фигура са склонни да се наслаждават много повече на секса от останалите. От биологична гледна точка, мазнините в тялото повишават нивата на ендорфини, които повишават сексуалното желание.

Това поставя тези дами в категорията на онези любовници, които наслаждавайки се на секса, могат да доставят на партньора си невероятни удоволствия.

Висока и с дълги крака

Въпреки че високите жени с дълги бедра също са приемани за секси, оказва се че в леглото невинаги са така блестящи от гледна точка на това, че партньорите им буквално не могат да си играят с тях и да ги прехвърлят страстно между чаршафите.

Но от друга страна дългите бедра позволяват гъвкавост, а нека не забравяме, че много от вълнуващите секс пози изискват повече пластичност.

Ако поддържате по-ниско телесно тегло

Или казано накратко, ако сте кльощава, нивото на вашите ендорфини няма да бъде толкова високо колкото е при по-пухкавите дами. Въпреки това едно проучване установява, че голяма част от мъжете са по-ефективни в спалнята, когато са с жена с тънка талия.

Малки гърди

Ако попитате група мъже какви гърди предпочитат, няма да получите едно мнение. Противно на тези, които харесват големите гърди има такива, които избират партньорки с по-малък бюст. Но как бюстът се отразява на качеството на секса?

Свързани статии

Жените с малки гърди изпитват по-голямо удоволствие по време на любовната игра. Малките гърди са много по-чувствителни в сравнение с големите. Колкото по-стимулирана е една жена, толкова по-страстна е тя.

Голям бюст

Според проучване, проведено през 2013 година, дамите с по-голям естествен бюст са по-умни от тези с по-малък. Въпреки че големите гърди са по-малко чувствителни при стимулация, фактът че дамите, които ги притежават имат по-високо IQ, води до извода, че те са достатъчно умни, за да знаят как да получат в секса това, което желаят, но и също как да доставят удоволствие на партньора си.

Снимка: istock

Коментирай
10 rate up comment 2 rate down comment
..... ( преди 8 години )
До 1 ! Ти се научи да пишеш първо пък...тогава пиши коментари...аман от неграмотност !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време