Интимно

Не позволявайте тези предразсъдъци да помрачат връзката ви

Всеки се е поддавал в определени моменти

21.07.2015г. / 13 11ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Доверието е нещо трудно във връзката. Изграждането на стабилна, пълноценна и изпълнена с доверие връзка е дълъг и нелек процес, който много двойки не съумяват да доведат докрай.

Много хора трудно успяват да изградят връзка, именно заради някои страхове и предразсъдъци. Не позволявайте на тези неща да ви попречат да изградите истинска връзка!

1. Страхът да не бъдете наранени

Когато се поставите в подчинение на страха, винаги се появява някакво обстоятелство, което да ви безпокои. Страхът от това да допуснеш някого, да му позволиш да те обича истински, само защото можеш да бъдеш наранен, пречи на реалното щастие.

Представете си колко хубаво би било, ако се отърсите от предварителните предразсъдъци и се отдадете на любовта!

2. Лошите примери около вас

Ако много от приятелите ви страдат от любовни разочарования, това не означава, че непременно и вие ще страдате по същия начин.

Неуспешните връзки около вас не са признак, че и на вас няма да ви провърви. Всяка връзка е индивидуална и зависи от стремежа на партньорите да я запазят и развият.

3. Проблемът със загубата на независимостта

Много хора смятат, че когато се обвържат, идва краят на независимостта и свободата.

Истината е, че както си го направите – така ще бъде. Връзката не е затвор, тя не е верига, която някой ще окачи на врата ви. Тя е начин двама души да се допълнят по такъв начин, че да имат нужда един от друг, а не да си „тежат“.

4. Мисълта, че всички мъже са еднакви

Най-най-разпространеният стереотип по отношение на мъжете е този, че всичките, видиш ли, са еднакви.

Как въобще е възможно някой да вярва на това твърдение. Колкото и общи черти да имат мъжете помежду си, жените също имат, а в определени ситуации дори противоположните полове имат сходни черти и реакции. Та нали сме хора!?

5. Кариерата на първо място

Професионализмът не се изразява в това да работите неуморно, по много, до късни часове и да пренасяте работата си у дома. Количеството свършена работа не ви прави професионалисти, а качеството.

Седенето в офиса до късните часове няма да ви донесе нищо друго, освен интимна самота.

Свързани статии

6. Не заслужавате любов

Та кой не заслужава любов, освен най-закоравелите и хладнокръвни убийци?! Дори и тях някой ги е родил и обичал някога.

Всеки заслужава любов точно както и всеки заслужава правото си да живее.

7. Притеснението, че няма да бъдете добра половинка

От това съмнение страдат хората, които никога не са имали истинска връзка преди. Когато моментът настъпи и се появи подходящ човек, който проявява интерес към вас, вие започвате да си удряте спирачки, съмнявайки се в качеството си на партньор.

Бъдете сигурни, че ако сте намерили правилния човек, той ще ви накара да се чувствате много повече от добра и всеотдайна половинка!

Коментирай