Интимно

Как да привлека идеалния партньор?

Лайф коуч Ева Кулева отговаря на въпрос на читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта“

06.08.2015г. / 15 19ч.
Мария Дуковска
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“:

С: Как да привлека идеалния партньор за мен?

Ева Кулева: Накратко като ти самата станеш идеалния партньор за себе си и казваш "Не" на потенциални партньори, които не са идеални за теб. Ето последователност от стъпки, които ще ти помогнат в този процес:

1. Подготвяш се за пълноценна връзка

> Преустановила си всички предишни връзки физически и емоционално

> В добри отношения си с твоите роднини и приятели

> Доволна си от работата си и можеш да се издържаш сама

> Здрава си физически, психически и емоционално

> Харесваш живота си като необвързана, забавляваш се и се чувстваш добре в собствената си компания

> Имаш достатъчно време за нови запознанства

2. Описваш детайлно каква връзка искаш и защо – къде живеете, какво правите, какви общи планове имате, какви ценности споделяте и каквото друго е важно за теб

3. Описваш детайлно какъв партньор ти е необходим, за да създадете тази връзка заедно. Разделяш описанието на 3 части - задължителни изисквания, които не подлежат на компромис; необходими условия, за които си готова да преговаряш; желания, които са временни и можеш да направиш компромис с тях.

4. Отговаряш си честно на какъв процент самата ти си идеален партньор, според своите критерии, и върху какво имаш нужда да работиш. Работиш за приемането на себе си такава, каквато си, и за промяна на качествата и навиците, с които не се гордееш.

5. Анализираш досегашните си връзки. Проверяваш дали предишните ти партньори отговарят на задължителните ти изисквания по-горе. Ако да, какво липсва? Допълваш описанието.Ако не, какво ще промениш в поведението си, за да избереш партньор, който отговаря на задължителните ти изисквания.

6. Създаваш стратегия за запознанства и отсяване на потенциални партньориКъде е възможно да ги срещнеш? Кой може да ти помогне? Как ще им покажеш, че се интересуваш от тях?

7. Запознаваш се с потенциални партньори всеки ден. Проверяваш дали отговарят на задължителните ти изисквания. Преустановяваш контакт с тези, които не отговарят.

8. Излизаш с няколко потенциални партньора успоредно, за да не прибързаш с обвързването.

Опознаваш ги, без да преминаваш към интимни отношения!!! Избираш този, който най-много се доближава до профила на твоя идеален партньор, и му казваш, че искаш да излизате само един с друг. Ако той е съгласен, започвате ексклузивна връзка.

9. Запознавате се взаимно с роднини и приятели, преминавате към интимни отношения. Ако всичко е наред, планирате кога да се обвържете.

10. Грижиш се за своето щастие. Споделяш открито своите чувства, нужди и желания с партньора си. Интересуваш се от неговите чувства, нужди и желания. Уважаваш изборите му. Балансираш това, което даваш и това, което получаваш във връзката. Преговаряш за ценностите си.

Балансираш между времето, прекарано с партньора, и времето прекарано насаме със себе си и с други хора.

Виж подробности във видеата от блога ми "Радикални връзки" .

♥ 
Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Читател ( преди 6 години )
Запознаваш се с потенциални партньори всеки ден.Как става това? Стига *** съвети, така разбивате психиката на и без това неуверените самотни жени. Лайф коуч. А на бългериън?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар