Интимно

Навици, които провалят връзката

Карате се на обществени места

25.09.2015г. / 14 09ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лошите навици са част от живота на всеки от нас. Ревността, изневярата са само част от тях и могат да доведат връзката ни до провал. От кои други навици е добре да се отървете, ако искате да сте щастливи в любовта? Вижте в следващите редове.

Опитвате се да промените партньора си

Постоянният ви стремеж да промените половинката си така, както на вас ви харесва, всъщност е един от най-токсичните навици, които могат да провалят връзката ви. Помислете как вие бихте се почувствали, ако той или тя не ви приемат такива, каквито сте.

Ако тръгвате да създавате една връзка с нагласата да промените някого, значи сте обречени на нещастна любов.

Карате се на обществени места

Ще има много моменти, в които няма да сте на едно мнение с половинката си. Важно е, когато се налага да разрешите някакъв спор, да го направите така, че да запазите достойнството на любимия човек. Това включва и да не се карате на обществени места, както и пред близки и приятели.

Единственото, което може да направите, ако допуснете тази грешка, е да привлечете негативно внимание върху връзката ви.

Критикувате неговите/нейните близки приятели и семейство

Винаги ще има приятел или член на семейството, който няма да спечели вашите симпатии. Въпреки това, постоянното отправяне на критики и обиди към тях е не само дразнещо за партньора ви, но постепенно това ще ви отдалечи от него.

Избягване на важни разговори

Комуникацията е ключова за всяка връзка. Ако често вие или половинката ви избягвате обсъждането на важни въпроси, отлагате разрешаването на проблемите, знайте, че този навик няма да помогне на любовта ви.

Сравнявате сегашния си партньор с бившата половинка

Когато влизаме от връзка във връзка е нормално да правим сравнения между половинките си. Но тези сравнения не бива да бъдат гласни и не бива да пречат на сегашните взаимоотношения. В противен случай, ще оставите впечатление, че все още таите чувства към бившата си половинка.

Свързани статии

Също така не забравяйте, че никой не е идеален и че всяка личност има своите положителни и отрицателни черти.

Не зачитате личното пространство

Неприкосновеността на личния живот на всеки човек трябва да се уважава. Ето защо е важно вие и партньора ви, ако искате да продължите заедно в една щастлива връзка, да уважавате личното пространство на половинката си.

Снимка: istock

Коментирай