Интимно

Какво можем да научим от дълготрайния брак?

Полезни съвети, които е добре да знаем

27.10.2015г. / 13 40ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Бракът е едно от най-противоречивите и не напълно разгадани тайнства в човешкото битие. Няма точна рецепта за неговия успех. Просто има твърде много обстоятелства, които могат да нарушат баланса и да провалят връзката.

Какво бихме могли да научим от един дълготраен и успешен брак?

Някои неща просто не могат да се случат

Това е един от най-трудните уроци. Ако тепърва ви предстои да сключите брак или сте в самото начало на семейния си живот, трябва да знаете, че ако нещо не се случва, значи така е било писано. Нищо в брака не трябва да става насила.

Не можете да го промените

Дори някои малки черти от характера или навиците на съпруга ви да се променят с времето, цялостна промяна в личността на човек е невъзможна, както на него, така и на роднините му.

Никой човек не се променя чак толкова, освен ако той самият не го иска. Колкото и да се обичате, трябва да знаете, че тръгне ли се в посока промяна, бракът е обречен.

Бъдете мъдри в кавгите

Ако се карате за дреболии всеки ден, нещата няма да потръгнат добре. Затова мислете преди да говорите. Бъдете мъдри дори в караниците си. Така ще запазите уважението и достойнството в брака и връзката въобще.

Никой няма идеална връзка

Често гледаме на връзките си като на блян, сън, който замъглява реалността. След дългогодишен брак човек разбира, че няма перфектни връзки, а и не е нужно да има. Човешките отношения са толкова сложни и обширни, колкото е и океанът.

Така че, не идеализирайте нито себе си, нито партньора си, нито представата за това как трябва да изглежда една връзка.

Снимка: iStock

Винаги ще се съмнявате в решенията си

Колкото и дълготраен да е един брак, във взимането на решение винаги ще има едно колебание, особено ако имате деца. Когато човек мисли сам за себе си винаги е по-лесно. Когато обаче са намесени още обичани и близки хора, решенията трудно се взимат със замах, защото винаги има колебание дали са правилни.

Свързани статии

Той невинаги е вашият най-добър приятел

Невинаги нещата между вас ще са розови. Дори през повечето време съпругът ви да е вашият най-добър приятел, ще има моменти, в които това няма да е така. Подгответе се за този факт и не бързайте да го намразвате всеки път, когато това се случи. Така ще отдалечите черните мисли за раздяла, когато положението стане по-напечено.

Понякога просто трябва да слушате

Не бързайте да съдите, преди да сте чули цялата истина и всички гледни точки. В края на краищата, дори съдът действа по този начин!

Компромисите са и положителни понякога

Невинаги правенето на компромиси е с негативна нотка. Не всички компромиси са лоши. Ако помислите върху това, ще видите, че е така. Има някои промени, които трябва да бъдат направени, за да работи съдбата във ваша полза. Просто трябва да държите съзнанието си отворено за промените.

Коментирай