Интимно

Годежен пръстен с изневяра

Лайф коуч Ева Кулева отговаря на въпрос на читател за рубриката „Какво те мъчи в любовта“

30.10.2015г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“

Въпрос: Темата е тривиална, но ми се случи и на мен. Човекът, с когото имах сериозна връзка от 2 години, който ми подари годежен пръстен и към когото аз се отнасях с много любов, уважение и разбиране (и сексът между нас беше прекрасен), ми изневери. Един ден без да очаквам просто дойде и ми каза.

Някаква от работата му започнала да му пише, да му мъти мозъка, той се подал и я завел на хотел, че даже й платил 30лв. за орална любов. А после започнала да го изнудва, че ако не спи с нея ще ми каже всичко и той втори път я завел, но не се получило. Решил да ми каже, защото това го измъчвало (горкичкият).

Всичко това се случило, докато аз преминавах през много труден етап – проблеми със здравето. И сега неверникът иска прошка. Вече две седмици откакто знам (три от изневярата) не спира да се моли, да звъни на всички телефони, да пише на всички места и да идва до работата ми и все се моли и моли.

С насълзени очи ми казва, че аз съм най-хубавото нещо в живота му и се проклина, че е бил такъв глупак... Не знам как да постъпя. Сърцето ми, макар разбито, още го обича. А разумът ми повръща при мисълта дори да го докосне отново. Как мога да имам доверие? Ако му простя, няма ли да настане Ад и за мен и за него? Две седмици не спя, а само мисля и мисля и вече се побърквам! Моля Ви за някакъв съвет! Благодаря!

Ева Кулева: Най-напред искам да споделя възхищението си за зрелия и фактологичен изказ, с който описваш тази болезнена за теб ситуация. Възхищавам се и на годеника ти, че е намерил смелост да ти каже и то почти веднага след случката. Това ми казва, че държи на честността и доверието между вас.

Разбира се, можеше да ти спести някои подробности, но всички правим най-доброто, на което сме способни при дадените обстоятелства.

Чудя се какво имаш предвид с думите „Ако му простя, няма ли да настане Ад и за мен и за него?“.

Вероятно визираш съмнения и страх от твоя страна, че нещо подобно може да се случи отново. Както и чувства на срам, вина, гняв, които той вероятно изпитва към себе си.

Всички правим грешки. Някои по-малки, други по-големи. Понякога нараняваме себе си и тези, които обичаме. Доколкото разбирам, твоят годеник искрено съжалява за постъпките си, разкайва се и иска прошка.

Въпросът е дали можеш да го разбереш, искрено да му простиш и да му дадеш доверието си отново. На твое място бих го попитала какво различно би направил, ако подобно изкушение се появи в живота му отново. И какво го кара да вярва, че ще успее да устои следващия път.

Ако не можеш да му простиш и да му се довериш отново, вероятно е по-добре да се разделите. Защото съмненията ти наистина могат да направят живота ви ад.

Имай предвид, че разумът ти, който повръща при мисълта... е твоето его. То е наранено. А сърцето ти иска само да обича.

Доколкото разбирам, за първи път се случва нещо подобно между вас. Ако наистина това е прецедент и досега той е оправдавал доверието ти, опитай се да му простиш. Ако обаче е имало и други, макар и не толкова драстични „предателства“, може би той има нужда от професионална помощ.

Друго условие да се справите с това предизвикателство е, приятелят ти да прости на себе си. Което може да се окаже още по-трудно. Ако намериш сили в себе си, можеш да му помогнеш. Ако успеете да се справите с емоциите и егото си, тази случка може да се окаже подарък за вас. Може да ви сближи още повече, да ви направи по-силни и да бъде добър урок в живота ви.


Ева Кулева
лайф коуч и ментор
Rare Life Coaching
0889 237 207
https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
7 rate up comment 2 rate down comment
"Главната герои ( преди 8 години )
Благодаря Ви! Все пак реших да му простя и да дам на връзката ни шанс за ново начало.Няма да е същото,но дано е по-добре! Всичко зависи от нас двамата. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 7 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
лайф коуч? Интрестинг бългериан уърд ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар