Интимно

Как да се отървете от мислите за изневяра?

Не бързайте да смятате, че искрата е угаснала!

07.11.2015г. / 13 15ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Изневярата се счита за едно от най-тежките престъпления в любовта. Някои изневеряват за спорта, други не могат да се примирят с идеята за моногамията, трети пък не изневеряват, но се изкушават от идеята в определени моменти.

Как да се справите с желанието за изневяра, за да не разрушите връзката си?

Не се срамувайте пред себе си

Дори да не ви се вярва, приемането на тези мисли със спокойствие и уравновесеност ще ви помогне да се справите с тях по-лесно. Ако ги потискате непрекъснато и отричате пред себе си, че ви е минавала мисъл за изневяра през главата, ще се изкушите много по-лесно да превърнете мислите в реалност.

Затова приемете, че такива мисли са напълно нормални. Не се лъжете, че щом са се появили, вероятно сте престанали да обичате партньора си. На повечето хора им минават подобни мисли през съзнанието в трудни моменти.

Не се преструвайте

Преструвките отнемат много време и енергия, за да скриете истинските си чувства. Трябва да признаете пред себе си и вашият партньор своите мисли и какво ви прави нещастни, за да се опитате да промените отношенията си.

Така че, просто се отпуснете и недейте да чувствате вина, че имате сексуални мисли за друг. Това не означава, че сте лош човек. Всеки търси изход в труден момент. Тези мисли могат да се появят дори в щастливи мигове от живота. Не е задължително те да означават край на любовта.

Снимка: iStock

Разберете как вие и партньорът ви разбирате изневярата

Всеки има своето понятие за изневяра. Някои хора не могат да простят дори мисълта за нея, защото смятат, че духовната изневяра е много по-тежка и непреодолима от физическата. Други обаче смятат, че секс за една вечер не е изневяра, защото се е случило в момент на афект или слабост.

Така че, обсъдете това с партньора си, за да сте наясно със себе си, както и един към друг.

Свързани статии

Бъдете честни с партньора си

Много често сме склонни да се самозалъгваме. Комуникацията с партньора за най-дълбоките тайни в нашето сърце не е никак лесна. Но преодоляването на проблемите зависи именно от нея. Чрез комуникацията ще разберете сами за себе си дали изневярата, за която мислите, ще реши проблемите ви или само ще ви даде временна утеха.

Използвайте мислите за изневяра, за да спасите връзката си

Помислете добре какво у човека, за когото фантазирате, ще ви накара да се чувствате по-добре от сегашната ви връзка. Направете равносметка. Осъзнайте плюсовете и минусите. Не мислете от самото начало, че искрата е изгубена, защото не е задължително.

Коментирай