Интимно

За какво най-често се карат двойките?

Няма как и при вас да не се е случвало!

18.11.2015г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всички двойки се карат. Няма как да се избегне този неприятен момент. Дори в най-хармоничните съжителства се прокрадва тъмната страна на скандала. Някои си крещят, други спорят, трети се сърдят.

Под каквато и форма да присъства неразбирателството, то е налице. Има няколко причини, поради които почти всички двойки се карат. Няма как да отречете, че и на вас ви се е случвало поне веднъж!

„Не правим достатъчно секс!“

Много двойки се влияят от общоутвърденото мнение, че всяка двойка трябва да прави секс редовно поне по няколко пъти седмично. Когато това не се случи по една или друга причина започват да се прокрадват лоши мисли: „Не се обичаме вече“, „Нещата не са такива, каквито бяха в началото“, „Връзката ни е изчерпана“, „Вероятно той/тя ми изневерява“.

Как да се справите с този проблем?

Поговорете! Комуникацията е най-добрият съветник в този случай. Разберете какви са причините за по-редките ви интимни срещи, ако изобщо са по-редки. Много често хората се влияят от чуждия опит и мнение като по този начин пренебрегват какво всъщност те харесват и от какво имат нужда.

Ако се абстрахирате от социалния натиск може и да осъзнаете, че всъщност не правите по-малко секс, а само така си мислите.

„Остави го тоя телефон!“

Колко пъти сте чували това от гаджето си? А колко пъти вие самите сте изричали тази фраза? Същото важи и за компютъра. Много често се зомбираме пред него без да си даваме сметка, че по този начин обиждаме и пренебрегваме партньора си.

40-часова работна седмица и 24-часово вглеждане в телефона 7 дни в седмицата! Истинско безумие като се има предвид колко приятни занимания могат да се измислят, особено при наличие на желание.

„Не ми помагаш достатъчно в домакинството!“

Това е един от най-често срещаните поводи за неразбирателства във връзката. Обикновено в тези случаи жените са в по-лошата позиция. Цялата тежест на чистенето и подредбата на дома се падат на дамите по неволя.

Как да се справите с този проблем?

Направете си план. Отново при добра комуникация е възможно да се разберете като цивилизовани хора. И при желание от страна на мъжката половина, разбира се. Сключете неформален договор. Посочете в кои дни честта се пада на единия и кога – на другия.

Разпределете и вида на задълженията – по-трудоемките на мъжа, по-леките – на жената. Честно е, нали?

„Не ме оценяваш!“

Труден за решаване конфликт. Не само жените често са подценявани от силните си половинки. Обратният вариант също е голям проблем. Немалко мъже биват недооценени от жените си по една или друга причина.

Решаването на този проблем е трудно, защото зависи от общото възприятие, разбирането на понятието уважение и приемането на другия заедно с всичките му недостатъци. Така че решаването на подобен проблем е наистина трудно и изисква много желание и мотивация и от двете страни.

Свързани статии

„Харчиш много!“

Признайте, че сте се карали за пари! Няма двойка, която да не го е правила. Просто няма. Може да се случи веднъж, но се случва. Парите са тънка струна, която много лесно може да съсипе връзката, особено ако вибрира прекалено силно и твърде често.

Ако доскоро сте живели сами и сте разполагали с парите си е трудно да свикнете да разпределяте бюджета си с друг. Когато започнете да харчите общо няма как да не се вгледате в харчовете на другия. Така се раждат проблемите.

Затова всичко трябва да се изговори предварително. Съставете план, според който ще се случва харченето на общия бюджет. Така ще намалите рисковете от възникване на проблем. Когато правилата са на масата, картите са открити и всичко е предварително изяснено, кавгите ще са доста по-малко.

Снимки: iStock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати