Интимно

Как да отпразнувате този Свети Валентин?

Няколко идеи, с които да отбележите деня на влюбените

11.02.2016г. / 17 24ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Вече е февруари – месецът на любовта. От началото му влюбените двойки започват да се чудят как да прекарат празника или как да изненадат половинката си. Ще ви дадем няколко идеи, които са сравнително евтини и които ще оставят незабравим спомен от този Свети Валентин!

Идете на спа

Направете си спа уикенд някъде само двамата. Ако ви се струва скъпо, ползвайте ваучерите за колективно пазаруване. Те са добра алтернатива на скъпо струващите спа глезотии. 

Най-хубавото е, че тази година Свети Валентин се пада точно в неделя. Така ще съчетаете празника с усамотеното глезене повече от добре. 

Заведете половинката си в планетариум или наблюдавайте звездите

Един от най-романтичните начини да отпразнувате празника на Свети Валентин е да заведете партньора си на романтично пътуване до някой от планетариумите у нас. 

По една обсерватория за наблюдение на планетите и звездите има в Габрово, Смолян, Ямбол, Варна, Димитровград и Стара Загора. Миналата година в Пловдив отвори врати и първия у нас дигитален 3D планетариум в Природонаучния музей.

За съжаление, в София няма планетариум, от който да наблюдавате звездите с половинката си, но пък можете да се качите на Копитото на Витоша и да се доближите до тях в звездната нощ. Ако разполагате с преносим телескоп или бинокъл можете да покажете на любимия си звездата, която му посвещавате.

Романтично, нали?



Сладкиши и лакомства

Изненадайте любимия или любимата си с цял куп сладки изкушения. Запалете свещи навсякъде из жилището ви. Поръсете в цветни листенца и оставете бонбони навсякъде, така че следвайки ги да ви открие в спалнята, например. 

Ако не си падате по подобни сладникави изпълнения, просто се почерпете с вкусни шоколадови лакомства, пийнете вино и си пуснете нещо романтично за гледане. Кой знае – може и интимното ви настроение да се повиши!

Направете си пикник вкъщи

През февруари времето не е особено подходящо за пикник, въпреки че температурите навън вече отдавна не са толкова смразяващи, каквито бяха през януари. 

Затова си направете пикник у дома в хола. Намалете осветлението, разхвърляйте ароматни свещи наоколо, постелете меко одеяло на средата на помещението. Сгответе нещо вкусно, което той обожава и похапнете полуизлегнати на земята. 

Това е повече от романтично преживяване, което гарантирано ще ви се хареса и ще ви накара да запомните този Свети Валентин.

Нощ на игрите

Ако искате не само да отпразнувате този Свети Валентин с половинката си, но и да разпалите пламъка на страстта в любовната неделна нощ, измислете секси игри, които да играете двамата. Това е страхотен начин да отпразнувате празника, а и да нажежите настроението на максимум. Пък и кой знае – може да научите нещо ново за себе си! 

Отидете на вечеря

Традиционно, но пък изпитано. Вечеря за двама на Свети Валентин е чудесен начин да се откъснете за малко от забързаното ежедневие и да се посветите един на друг за празника.

Снимки: iStock

Коментирай