Интимно

10 неща, които убиват любовта

Липсата на уважение

16.02.2016г. / 17 44ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Денят на влюбените отмина, но дали любовта остава? Кои са нещата, които убиват отношенията ни и как да спасим връзката си от бавна и мъчителна смърт? Темата коментираха Ирина Белчева и семейният терапевт Валерия Дилова днес в предаването „Десет“ по телевизия Bulgaria ON AIR.


Ето и кои са 10-те неща, които убиват любовта.

1. Любовта не умира? – Като абстракция и дефиниция, любовта може да бъде вечна, но като реално приложение в живота, трудно се издържа на напрежението, което дава.

2. Изискващо поведение и контрол – Контролът е свързан с някаква нужда за доминиране. Свързва се с властта, а любовта е свободна. Любов и власт са в противоречие.

3. Ровене в миналото – Всяка връзка започва върху руините на предишната. Неизбежно е. Желателно е да се гради след това и да се отдалечаваме от тях.

4. Липсата на отговорност – Любовта е безусловна, там няма отговорности, те са трудни за приемане и идват от възпитанието. Най-добрата формула е хората да не се обвиняват и да не търсят отговорност и в романтичните отношения.

5. Липсата на уважение – Уважението към личността на другия отново зависи от семейството и детството. Когато човек уважава себе си, тогава той уважава и другите. Въпрос на личностно израстване.

6. Прошката като лек – Тя е универсална и най-често зависи от нашата ценностна система.

7. Пренебрежение към нуждите на партньора – Никога личните хобита и желания не трябва да водят до пренебрежение към половинката.

8. Очаквания и представи за любовта – Всеки търси своя принц или принцеса, своята половинка, желателно е да не ги очакваме на „бял кон“, а да стъпват по-близо до нас.

Свързани статии

9. Неувереност и страхове – Страховете са много и са индивидуални. Най-големите сред тях са от изоставяне и обсебване.

10. Опити да промениш партньора – Любовта може да извършва невероятни метаморфози, когато я има и е истинска.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Коментирай
Свободно време