Интимно

Неудобни ситуации, свързани с пениса

Необяснима ерекция

04.03.2016г. / 13 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За представителите на силния пол пенисът е символ на гордост или... срам. Както всяка друга част от човешкото тяло, така и той може понякога да се „държи“ странно, но в повечето случай нещата, които сте забелязали в определени ситуации, не бива да ви притесняват. Ето някои от най-често срещаните неудобни ситуации свързани с пениса.

Пенисът се свива при контакт със студена вода

Вероятно сте забелязали, че когато влезете в море, река, езеро, където водата е по-студена или взимате леден душ, пенисът смалява размерите си. Това е нормална реакция на тялото при ниски температури.

Както всички изпъкнали анатомични части, пенисът и тестисите са много чувствителни към температурни промени. Тестисите поддържат определена температура за защита на клетките на сперматозоидите.

Тяхната реакция при излагане на ниски температури е да се свият, за да се запази топлината и да се поддържа идеалната температура. Ето защо при тяхното свиване се свива и пенисът.


Сутрешна ерекция

Това се случва почти всяка сутрин на мъжете, когато се мъчат да намерят точната позиция за уриниране, докато се борят със сутрешната си ерекция. Този вид ерекция се нарича nocturnal penile tumescence и се случва на всички здрави мъже, между три и пет пъти на нощ, които не страдат от еректилна дисфункция.

Проучванията показват, че нивото на тестостерон нараства по време на сън, като неговите стойности са най-високи в сутрешните часове.

Партньорката ми казва, че спермата ми има странен вкус

Начинът на хранене и напитките, които консумирате оказват влияние върху качеството и вкуса на спермата. Семенната течност се състои от 96% вода, 2 до 5% сперматозоиди и различни количества фруктоза, витамини, протеини и минерали.

Вкусът на спермата може да се подобри чрез регулиране на храните, както и с ограничаване на алкохола и тютюнопушенето.

Необяснима ерекция

Ерекция се случва и на работното място, в служебна среща или в ситуация, в която мъжете не мислят за секс. Случайните ерекции са нормални. Това е начинът, по който пенисът се упражнява.

Пенисът е богато снабден с кръвоносни съдове, които постоянно се нуждаят от кислород, за да бъдат винаги във форма за секс. Случайните ерекции са признак, че половите органи получават достатъчно от него, което им позволява да бъдат здрави и силни.

Не мога да го „вдигна“

Един мъж може да е сексуално активен, здрав, но понякога трудно да достига до ерекция. Това не бива да е повод за притеснение, защото не е нито от остаряване, нито от импотентност. Състоянието се нарича „ситуационна еректилна дисфункция,“, което е причинено главно от стрес, психологически проблеми, секс с нов партньор и други.

Свързани статии

Пенисът има странна форма

Има много и различни видове пениси и е погрешно да мислите, че идеалният е прав и дълъг. Кривината на пениса зависи до голяма степен от това как е бил разположен между бедрата, когато човек е достигал полова зрялост, от позицията на спане и от евентуални наранявания. Повече за различните видове пениси може да видите тук.

Снимки: istock

Коментирай