Интимно

Да се върна ли при бившия или не?

Това е въпросът с много неизвестни!

10.04.2016г. / 13 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да се върнеш при бившия понякога е решение. Много жени го взимат по определени причини. Но дали винаги решението да го направим е правилно?

Вероятно за да скъсаме е имало причина. Вярно е също, че невинаги причините са достатъчни и идва момент, в който ги преосмисляме. Ето какво още трябва да обмислите, преди да се върнете при бившия. Причините да не го правите не са никак малко. Но все пак надежда има.

Чувството на самотност не е достатъчна причина

Чувствате се самотни. През това време не сте успели да си намерите друго гадже и мислите ви започват да се въртят около бившия. Постепенно причините, поради които сте скъсали, започват да избледняват и той някак се превръща в подходящ спасителен пристан.

Ако ви обземат подобни носталгични мисли, спомнете си отново защо сте скъсали и обмислете дали си струва. Ако причините са непреодолими, вземете се в ръце и спрете да мислите за него.

Помислете какво можете да промените заедно, което ви е попречило първия път

Ако вече сте на етап събиране е важно да поговорите и помислите за това, което ви е разделило първия път. То трябва да се изглади или отстрани, защото в противен случай по някое време ще стигнете до същия изход.

Когато и двамата партньори осъзнават важността на това и имат волята да го променят, тогава надежда за втори опит има.

Сексът с други хора след раздялата невинаги е решение

Повечето хора се впускат да търсят утеха в леглото на други партньори веднага щом скъсат с бившия. Невинаги това е решение на въпроса. Ако обмисляте да се върнете при него или вече сте се съгласили по този въпрос и чувствата са взаимни, време е да престанете да спите с други. Време е да поговорите и да обмислите как ще изградите новата си стара връзка отново.

Може и да се получи втория път, ако причините не са били толкова съществени

Понякога хората прибързват в разделите си, защото действат прекалено темпераментно и категорично. Още не са се опознали и вече действат със замах, след което съжаляват.

В други случаи прекратяват дълга връзка само заради факта, че я смятат за изчерпана. Впоследствие обаче осъзнават, че обичат партньора си и имат нужда от него. Така се зараждат мислите за връщане към бившия.

И в двата случая връзката ви има шанс. Дайте ѝ го!

Няма значение колко време сте прекарали разделени

Наистина няма. Може да са минали месеци и години и чак след това да осъзнаете, че истински желаете да сте с бившия си. Поговорете и помислете върху това, преценете моментното си положение и статус. Важното е проблемите да бъдат изгладени. Всичко останало е преодолимо.

Най-важното – осъзнайте разликата между това просто да ви липсва партньор от това да ви липсва точно вашият партньор

Отново се връщаме на точка първа. След като приключим една връзка често сме объркани и ни трябва време, докато успеем да се пригодим към живота на необвързани. Тогава претърпяваме криза и неминуемо мислите ни започват да се заравят в миналото.

Затова е много важно да осмислим дали наистина искаме да се върнем при нашия стар партньор или просто имаме нужда да сме с някого, независимо кой. Разликата е голяма и ще ви е от полза, когато взимате решението.

Снимки: istock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Theresa Walker ( преди 5 години )
Здравейте всички, името ми е Тереза
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )