Интимно

Признаци, че давате повече във връзката, отколкото получавате

Правите всичко това за него, а очевидно не трябва!

24.04.2016г. / 11 50ч.
Илияна Николова
снимка: istock

снимка: istock

Много жени правят грешката да се отдадат крайно на половинките си като по този начин пренебрегват себе си. Вярно е, че връзката е взаимодействие и непрекъснато правене на компромиси за другия, но ако е едностранно, значи сте в много неизгодна позиция.

Кои са признаците, че давате много от себе си, а не трябва?

Непрекъснато го ласкаете, вместо да му казвате истината

Някои жени ги е страх от това да кажат истината на половинките си, защото могат да ги ядосат, защото ще накърнят самочувствието им или просто защото ще ги разсърдят. Каквато и да е причината, не трябва повече да го правите, ако това ви кара да се чувствате зле и недооценени.

Една връзка трябва да е искрена, а не едностранно напудрена изкуствено с хвалебствия и прикриване на реалността.

Непрекъснато пренебрегвате онова, което искате

Съгласявате се с него по всички въпроси. Всячески се опитвате да му угодите, дори за най-дребните неща. Искате да отидете на почивка на различни места, но отстъпвате, защото на него няма да му хареса мястото, което вие сте избрали.

Искате да вечеряте в определен ресторант, но той започва да се цупи и да мрънка, че там ястията не са вкусни. Съгласявате се. Искате да се видите с приятелки, но той мрънка, че ще остане сам вечерта. Отлагате и този ангажимент. Докога ще пренебрегвате себе си?

Винаги отлагате сериозни разговори

Има неща, които осъзнавате, че ви дразнят и че ви пречат, но все отлагате разговорите за тях, защото на партньора ви няма да му хареса и ще се ядоса. В една истински пълноценна връзка комуникацията е на съвсем друго ниво и никога партньорите не биха се гневили, ако другият има да каже нещо.

Проблемите се изглаждат единствено с говорене.

Винаги отлагате и променяте плановете си заради него

Защо той да има право на избор за плановете си, а вие не? Двамата сте равноправни членове на връзката си и имате право на глас по всички въпроси. Отживелиците с това кой е силният пол и кой носи парите вкъщи са демоде и не трябва да позволявате той да се ръководи от тях.

Свързани статии

Винаги давате повече, отколкото получавате

Връзката наистина е взаимодействие в същината си. Тя не може да е едно постоянно себеотрицание в името на другия. Това състояние си има край. Дори най-търпеливият и слаб човек има праг на търпение и граници, които след като бъдат преминати, връщане назад няма.

Не позволявайте да бъдете потискани по този начин.

Извинявате се за всичко

Когато нещо не е наред той винаги ви вменява вината като ви кара косвено да се чувствате длъжни да му се извинявате след това. Замислете се всъщност в колко от случаите той ви се е извинил искрено за нещо!

Ако не можете да се сетите, това не е добър знак.

снимка: iStock

Коментирай
Свободно време