Интимно

Правилата на играта при отворена връзка

Как да я направите полезна и здравословна?

03.05.2016г. / 17 24ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът понякога доскучава. Не само това, но и самата връзка може да се превърне в скучно съжителство, което по-скоро прилича на съквартирантство, отколкото на романс.

Някои хора се обръщат към варианта отворена връзка. В нея обаче има някои правила, които трябва да се спазват. В противен случай рискувате отношенията ви да отидат по дяволите и да стигнете до раздяла.

Най-напред разберете какво точно е отворена връзка

Отворена връзка не е някаква слободия, която да ви дава право да спите с когото си поискате безразборно и след това да се приберете вкъщи при половинката си. Тази представа излиза далеч от рамките на отворената връзка и прилича повече на разграден двор, в който нито един от партньорите не се интересува от другия.

Отворената връзка се гради върху доверие и честност. Тя следва определени правила, които ще ви помогнат да задоволите потребностите си без да нараните човека, когото обичате и с когото в крайна сметка искате връзката ви да продължи.

Уверете се, че го правите поради правилните причини

Дайте си ясна сметка защо имате нужда от отворена връзка. Искате просто да спите с други хора, за да се разнообразите или имате нужда от по-дълбока духовна и емоционална връзка с някой друг.

Ако отговорът клони повече към второто твърдение, вероятно това означава, че трябва да скъсате със сегашния си партньор. Отворената връзка няма да ви помогне да се почувствате по-добре, а само ще задълбочи нещата.

Отворените връзки предимно трябва да са на физическо ниво. Когато се намеси и емоционалността, нещата излизат извън контрол.

Установете граници

Отворената връзка не дава безкрайни възможности за своеволия. Трябва да си изясните докъде имате право да стигнете и по какъв начин. Всичко ще е по-лесно и безоблачно, ако си изясните предварително правилата на играта.

Казвайте на другите си партньори

По-добре е да намирате партньори, които нямат нищо против да участват косвено в отворената ви връзка. Така ще избегнете недоразумения, накърнени чувства и излишно влюбване, което в крайна сметка не търсите.

Преглеждайте се редовно

Важно е да правите редовните си здравни прегледи, след като имате много партньори за кратък период от време. Това ще намали риска от полово предавани болести за вас, както и за партньора ви.

Снимки: iStock

Коментирай
6 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
ох леле, това тръгне ли веднъж ... карй, рано или късно проблемите почват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар