Интимно

Не се омъжвайте за него, ако прави тези неща!

Отговорете си сами дали има смисъл да продължавате в такава връзка

10.05.2016г. / 17 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Във всяка нова връзка има предупредителни знаци, които трябва да ви подскажат, че човекът не е за вас. Понякога тези знаци не са толкова сериозни и не е необходимо да се вземат под внимание. Все пак няма съвършени хора.

Но в други случаи трябва да ви светне червена лампичка, и ако се замислите за какво ви предупреждава, ще се предпазите от бъдещи сериозни проблеми.

Ако приятелят ви прави следните неща, не само не трябва да продължавате връзката си, а пък още по-малко трябва да ви минава през ума да се омъжвате за него!

Проявява насилие, дори без да ви удря

Физическото насилие е крайна проява на злоупотреба с най-близкото човешко същество. То не бива да се търпи, независимо колко си мислите, че го обичате. Един истински мъж никога не би се държал насилнически с любимата си жена. И не смятайте, че сте си го заслужили, защото това е най-честата грешка, която жените допускат спрямо своите насилници.

Насилието обаче може да не е единствено физическо. Емоционалното потисничество е не по-малко пагубно и унизително. Ако приятелят ви непрекъснато ви вменява вини за неща, за които не сте виновна, ако потиска желанията и мнението ви, ако ви кара да се срамувате от себе си – прекратете връзката с него.

Той ви лъже и мами

Измамите и лъжите не са свързани единствено с изневерите. Ако така нареченият ви партньор ви лъже къде и с кого излиза, това трябва да ви запали онази червена лампичка. Ако излиза със съмнителни приятели, това отново е знак, че ви лъже.

И дори да не става дума за изневяра, пак е недопустимо да се крият такива подробности от личния живот. Едно цяло сте все пак.

Той не ви цени

Ако връзката ви се базира предимно на секса, минали са повече от 6 месеца, а той все още не ви е направил официална част от живота си – намеренията му никак не са сериозни спрямо вас.

Не познавате близките, приятелите и семейството му. Не участвате в мероприятия извън връзката ви или представата за нея. Не ви води със себе си на събирания, където могат да ви видят и други хора.

След като си отговорихте на тези въпроси е време да си отговорите дали смятате да продължавате тази връзка.

Страда от различни видове пристрастяване

Най-страшните видове пристрастявания естествено са алкохолът, наркотиците, тютюнопушенето, хазартът. Ако приятелят ви страда от някой от тях, определено не е добра партия за дългосрочно обвързване.

Но той може да страда и от различни мании, които нямат нищо общо с традиционните видове пристрастяване. Тези мании подсказват за наклонности, които няма да ви се харесат в бъдеще.

Снимки: iStock

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Ханс ( преди 7 години )
Пристрастяането към шоколада или шопинга е по-опасно от тютюнопушенето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар