Интимно

Неща за ерекцията, които не знаем

С какво може да ни изненада тя?

15.05.2016г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ерекцията е нещо, което свързваме с мъжете и секса. Тя обикновено се случва, когато мъжът се възбуди при вида на любима жена или само при мисълта за нея. Ерекцията обаче може да се случи и в много други неочаквани моменти, някои дори неосъзнати.

Ето какво още не знаем за мъжката ерекция!

Ерекция може да има още преди раждането

Да, възможно е бебето да получи ерекция в корема на майката още преди да се е родило. Такива феномени са били забелязвани неведнъж на видеозон. Те нямат нищо общо с осъзнатата сексуалност, разбира се. Изцяло рефлексогенни са и са физически неконтролируеми.

Ерекция се получава и насън

Този вид ерекция също е неосъзната. Тя се случва подсъзнателно по време на съня на мъжа. Един мъж може да получи до 3 среднощни ерекции, които дори не е задължително да бъдат провокирани от мокри сънища.

Среднощните ерекции са компенсаторен механизъм на тялото, който осигурява достатъчно кислород в тъканите на пениса, за да го предпазят от увреждания. Кислородът настъпва благодарение на увеличеното кръвообращение в този момент.

Ерекция е възможна и след смъртта

Този феномен също е рядък, но възможен. Има случаи, в които се получава ерекция при вече мъртъв мъж. Случаите, в които се наблюдава този феномен са свързани с начина на настъпване на смъртта. Ако мъжът е починал в изправено състояние, краят на жизнения цикъл може да завърши с ерекция поради остатъчното кръвообращение до пълното спиране на сърцето.

Миризмата на вкусни лакомства може да предизвика ерекция

Не само миризмата на апетитна жена може да предизвика ерекция у мъжа. Миризмата на сладки понички, например, е не по-малко ефективна в този смисъл.

Според проучванията, приятните аромати могат да провокират нахлуване на големи количества кръв в пениса между 32 и 40% от случаите. Това се дължи на центровете в мозъка, отговорни за освобождаването на ендорфини или хормони на щастието, които при мъжете водят до ерекция.

Ето защо пътят към сърцето и пениса на мъжа минава през стомаха. В случая и през носа!

Може да съществува и безкрайна ерекция

На пръв поглед това звучи като безкрайно удоволствие и сексуално забавление, но не е така. Заболяването се нарича приапизъм и е изключително мъчително за мъжете, страдащи от него.

Всъщност, то не продължава безкрайно, а може да продължи до 4 часа, което на практика си е много време. Тази „безкрайна“ ерекция е изключително неприятна за мъжете, защото в повечето случаи е болезнена и не се случва в резултат на сексуална стимулация.

Големината може да лъже

Според проучванията, по-малките в отпуснато състояние пениси по-често увеличават размера си в сравнение с по-големите. Някои дори утрояват размера си по време на ерекция. Добра новина, нали!

Снимки: iStock

Коментирай