Интимно

За какво да поговорите преди да сключите брак?

Финансовите въпроси и децата са ясни, но какво друго?

27.05.2016г. / 13 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бъдещите двойки неминуемо обсъждат нещата, които ще променят в живота си след като сключат брак. Няма как да не обсъдите въпроса за децата, за финансовите аспекти на съжителството, за това как си представяте живота си заедно оттук нататък.

Но има и други, на пръв поглед маловажни неща, за които също си струва да поговорите преди брака. Те ще ви помогнат да подобрите отношенията си, а и да разберете с какви нагласи подхожда партньорът ви към определени ангажименти. За какво точно говорим?

Какво място заемат в живота ви бившите

Разговорите за бившите трябва да са много премерени. Те все пак са част от миналото. Но узнаването на важни подробности около предишните връзки, причините за приключването им и отношението на партньора ви към бившите ще ви спести множество проблеми в брака.

Някои бивши партньори си остават приятели завинаги. Други са обвързани заради деца. При всички положения трябва да сте наясно какво ви очаква в тази посока, за да няма сътресения в бъдещите ви съвместни отношения.

Как да си поделите домакинските задължения

Този разговор е много битов и прозаичен, но е наистина важен. Колкото и смешно да звучи, повечето от проблемите в брака настъпват поради неразбирателство в разделението на домашните задължения.

И под домашни задължения не се има предвид единствено чистене, готвене, подреждане и пазаруване. Всичко, свързано с дома, децата, личните ангажименти и личното време трябва да бъде обсъдено и разпределено. При ясно съставен план е по-лесно да се действа, защото всеки знае мястото си. Няма да е честно, ако повечето задължения лежат на плещите на единия партньор.

По какъв начин ще допуснете новите си роднини в личния си живот

Когато се омъжвате/жените за някого, всичките му роднини вече стават част и от вашия живот. За да няма дрязги по въпроса до каква степен навлизат те в общия ви личен живот е добре да обсъдите с партньора си предварително как си представяте живота заедно с новите си роднини.

Тези въпроси са още по-важни, ако ще се наложи да делите общ покрив. Много бракове са завършвали след серия скандали, предизвикани или свързани с роднините.

Свързани статии

Какви са приоритетите ви, свързани с финансите и покупките

Като бъдещо семейство вероятно едно от желанията ви е да имате общо жилище. Може би да се сдобиете със семейно возило, а може би просто да си направите ремонт у дома.

Каквито и да са приоритетите ви, трябва да поговорите за тях, защото след време може да се окаже, че сте искали различни неща. Спестете си проблемите и определете точките, към които се целите като двойка.

Снимки: iStock

Коментирай