Интимно

Как да върнете секса след появата на децата?

Много родители занемаряват интимността си

31.05.2016г. / 17 55ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът след появата на децата често е доста трудно удоволствие. Представете си как тъкмо сте оправили бъркотията вкъщи, нахранили сте домочадието, сложили сте мъничетата да спят и най-накрая можете да се порадвате на времето си заедно, когато на вратата се чува едно приглушено „мамоооо“.

Ужас! Не само че изтръпвате от паника какво точно е видяло детето, ами се чудите какво да обяснявате. И ето че пак сте в изходна позиция с грохнало либидо и отново в ролята си на приспиващи децата родители, които нямат време за интимност.

Как можете да върнете секса в живота си след раждането на децата?

Насрочете си секси време, което да спазвате безапелационно

На първо четене сексът по график не звучи никак привлекателно и възбуждащо, но ще се учудите колко голяма спасителна сламка ще се окаже за вас този вариант!

Правете си „срещи“ в хола или кухнята след като сложите децата да спят. Взимайте си вана заедно късно вечер, когато сте сигурни, че няма да бъдете обезпокоявани.

Най-лесно би било, ако се съобразите с личния си родителски график. След като сте приключили със задачите около децата ще знаете, че настъпва вашето интимно време. Само мисълта за това през деня ще повдига либидото ви и ще ви кара да чакате с нетърпение мига.

Бъдете спонтанни

Опитайте се да разбиете психологическите пречки, които съзнанието ви на родители поставя. Спрете да мислите, че цялата ви отговорност и внимание трябва да са насочени само и единствено към децата. Не че това не е вярно, но така само пречите на интимния си живот.

С течение на времето това ще ви отдалечи един от друг като партньори и ще ви постави в ролята на роботи-детегледачки, които са изгубили взаимната си нежност. Докато се усетите не само ще сте спрели да правите секс, но и няма да има за какво друго да си говорите, освен за децата.

Така че, бъдете спонтанни! Закачайте се, правете си интимни намеци без децата да разбират. Заигравайте се един с друг при всеки удобен момент. Ако предварително насрочените срещи за секс не вършат работа при вас, заложете на улавянето на мига.

Възползвайте се от всяка възможност за секс. Мислете за това винаги, когато се появи свободна пролука. Това дори ще ви накара да се чувствате като млади гаджета отново!

Бъдете изобретателни

Сивотата на ежедневието след появата на децата може да убие сексуалното ви желание. Пък и сексът си е все един и същ, познавате се добре и с нищо не можете да изненадате партньора си. Спрете да мислите по този начин!

Сега е моментът да опитвате нови предизвикателства и приключения в секса. Бъдете по-изобретателни. Разгорещете се взаимно с нови секс пози, нови локации за секс в дома и извън него, опитвайте нови секс игри и играчки. Ще преоткриете по нещо ново за себе си и за партньора си!

Свързани статии

Бъдете секси

Жените не трябва да загърбват привлекателния си външен вид, само защото са вече майки и се смятат за „бракувана стока“. Няма нищо такова! Бъдете секси, бъдете предизвикателни, бъдете красиви и поддържани – само така ще държите пламъка на съпрузите си разпален.

Говорете си кодово

Децата не трябва да разбират какво предстои да направят мама и татко. Така че е необходимо да си измислите собствен кодов език, с който да си правите секси намеци. Тази игра дори ще повиши изтощеното ви либидо.

Спрете с извиненията

Да, уморени сте. Да, имате нужда от малко време за себе си след изтощителния ден в работата и с децата след това. Да, понякога последното, за което се сещате е секс.

Но ако искате да спасите сексуалния си живот, трябва да спрете да си измисляте извинения и просто да започнете да го правите отново! Апетитът идва с яденето, а не с диетата!

Снимки: iStock

Коментирай