Интимно

Интимност с колега – какво може и какво не?

Съвети за въртящите любов в офиса

02.06.2016г. / 17 27ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Казват, че на работното място не трябва да се смесват интимни отношения с професионални. Може и да е така, но опитайте да го кажете на сърцето си! Любовта не пита, когато връхлита. Много успешни двойки са се срещнали на работа и в това няма нищо лошо, стига любовният ви живот да не пречи на служебния.

Има някои правила, които е добре да имате предвид, когато започвате романтична връзка в службата с някой колега. Кои са те?

Запознайте се с политиката на компанията

Важно е да сте добре запознати с това дали фирмата, в която работите толерира връзки на работното място. Има компании, които изрично забраняват подобни интимности. Ако е така във вашата фирма, осмислете ситуацията и преценете кое ви е по-важно в момента – флиртът или служебното място.

Уверете се в дискретността на колегата

Обектът на вашите интимни желания трябва да е дискретен. Преди да пристъпите към каквито и да било задълбочени отношения с него или нея, уверете се дали може да пази тайна. Важно е да сте сигурни, че няма целият офис да разбере какво се случва между вас.

Помислете дали ви свързват още неща, освен работата

Преди да се впуснете в необмислена връзка или флирт, заради които после ще страдате, помислете дали си струва. Ако страстта ви се запалва единствено в офиса заради тайнството на хвърлените погледи, влечението ви вероятно е мимолетно.

Ако с този колега нямате абсолютно никакви други допирни точки освен работата, отношенията ви надали ще просперират.

Бъдете подготвени за неудобство

И така, ако наистина отношенията ви застинат някъде по пътя, трябва да сте подготвени за безкрайно неудобство. Но ще се справите с него, ако сте психически подготвени. Разминаването по коридорите, съвместната работа, спазването на благоприличие пред колегите – всичко това не е лесна задача, но ще ви се наложи да го преглътнете, щом сте прекратили флирта с колега.

Не показвайте променено отношение

Ако връзката ви продължава независимо дали колегите ви знаят за нея или не, не показвайте различно отношение към обекта на любовта ви. Би било доста непрофесионално и детинско.

Не се фокусирайте върху колега под или над вашето йерархично ниво

Според експертите е важно да адресирате чувствата си към някого, който е горе-долу на вашето ниво в йерархията. Любовните романси с шефа или с някой подчинен обикновено свършват с крах, освен ако някой от двамата не напусне работа междувременно.

Неравностойната позиция, в която ще сте поставени ще изнерви обстановката след първоначалния пламък и ще разклати доверието във вас или вашето към партньора ви.

Свързани статии

Не се опитвайте да решавате проблемите си на работното място

Хората са си хора и колкото и да се опитват да разграничат професионалния си живот от личния, все някога двете нива се смесват. Предпазвайте се от избухване на скандали или разчистване на проблемни ситуации от личния си живот пред колегите. Това ще се възприеме като акт на краен непрофесионализъм.

Не правете секс във или близо до офиса

Запазете интимностите и страстта за спалнята. Не рискувайте да изпаднете във възможно най-нелепата от всички нелепи ситуации пред колегите си! Ако това стане, години наред ще бъдете нарицателно за срам и позор пред останалите.

Снимки: iStock

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Препатила ( преди 7 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
Teodora Peteva ( преди 7 години )
kakto se spomenava na sarceto ne moje6 da zapovqdva6 ako stane stane zna4i taka e bilo pisano ako ne stane ni6o zdrave da ima
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 3 rate down comment
? ( преди 7 години )
Аз за какво съм cef, ако не ги проверя , доколко са екипни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота