Интимно

Изневери, които нямат нищо общо със секса

Как се изневерява без дори да докоснете друг с пръст?

19.06.2016г. / 15 56ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Свикнали сме да смятаме, че за изневяра се брои само плътското престъпване на обещаната вярност в двойката. Има обаче много други начини, чрез които нарушавате тази вярност и те нямат нищо общо със секса. Нямат общо дори с целувката и прегръдката. Понякога дори те са по-лоши от това да се поддадеш на плътското желание.

Ако си мислите, че сте верни на партньора си, помислете си дали не правите тайничко някое от тези действия, с които изневерявате на любимия!

Пишете си мръсотии с някого

Прибегнали сте до това да си пишете секси съобщения с някого и не намирате нищо лошо в това? Помислете отново! Ако не смятате този акт за изневяра, защо не признаете на партньора си, че го правите?

Правите си профил в мрежа за запознанства

Ако се чувствате добре във връзката си вероятно няма да си правите подобни профили. Или може би се самозалъгвате пред себе си, че го правите просто от любопитство, за да видите какво търсят другите. А всъщност вероятно има нещо, което вие самите търсите, но не си давате сметка.

И дори използвате профила си

Не само надзъртате в сайтовете за запознанства от любопитство, но и ги използвате – това си е чиста изневяра. Ако имате проблем във връзката си, най-добре е да говорите за това с партньора си, вместо да правите сондажи зад гърба му в търсене на нова любов.

Флиртувате с някой приятел или познат

Хората флиртуват непрекъснато. Това е в природата ни и по принцип не се смята за престъпление на любовните закони. Най-много да предизвика ревността на партньора ви.

Ако обаче флиртът ви преминава границите и отива в посока, в която можете да изгубите напълно представа за допустимо и недопустимо, тогава вие направо сте изневерили емоционално на половинката си.

Сравнявате гаджето си с някой друг

Ако го правите, значи не сте доволни от това, което имате. Влюбените хора не сравняват – те обожават партньорите си. Виждат ги в розова светлина. Дори да не са заслепени, те обичат хората до себе си такива, каквито са.

Вие обаче непрекъснато се оглеждате за някой по-добър, търсите негативните качества на партньора си и това непрекъснато ви разубеждава в избора. Признайте си – ако ви се разкрие възможност, бихте изневерили не само емоционално, но и физически.

Мислите за друг, когато правите секс с партньора си

Това донякъде е допустимо. Не може да се нарече емоционална изневяра, защото би могло да влезе и в графа „фантазии“. Всеки ги има. Понякога фантазираме за някого, когото никога не бихме могли да имаме – свой кумир, актьор или дори представа за съвършен образ, който няма физически реален еквивалент.

Важното е това да не се случва непрекъснато, когато правите секс с човека, с когото сте. В противен случай си е същинска изневяра.

Свързани статии

Поддържате виртуална връзка

Няма значение дали една връзка ще е виртуална или физическа – тя е връзка. Емоционалната изневяра е дори по-болезнена от физическата, защото тя е отнесла чувствата при някой друг. Независимо че телом все още принадлежите на партньора си, сърцето ви витае някъде из мрежата.

Не правите секс с партньора, защото мислите за друг

Това е не просто изневяра, а направо си е повод за приключване на връзката. Представете си как би се почувствала половинката ви, ако разбере, че всъщност не ви боли глава, а сте влюбени или мислите за друг!

Преструвате се, че сте необвързани

Някои емоционални неверници го правят. Когато са на парти или събиране с хора без да водят половинката си, те се преструват на необвързани. Така привличат внимание, флиртуват на воля, а и кой знае докъде биха могли да стигнат.

Всъщност, дори да не стигнат доникъде, фактът, че се представят пред останалите като неангажирани е достатъчно доказателство за отношението към връзката.

Снимки: iStock

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )