Интимно

7 въпроса, подсказващи дали любовта ще издържи теста на времето

Ако си отговорите положително, можете да направите следващата крачка

21.06.2016г. / 17 45ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любов, привличане, грижа, физическа нужда – кое от всички тези чувства изпитваме един към друг?

Запитвали ли сте се дали човекът, с когото сте в момента е подходящ за вас? Ами ако любовта ви прерасне в нещо силно, което остава завинаги? Би могло да се случи, стига да отговорите положително на следните въпроси.

Те ще ви дадат отговор дали сте открили любовта на живота си!

„Можете ли да се жертвате един за друг, когато е необходимо?“

Отговорът на този въпрос ще ви даде много светлина върху връзката ви. Ако сте готови да правите жертви в името на другия, това е много ценно, защото е предпоставка любовта ви да трае до края на живота ви.

Но това е възможно само ако и двамата сте готови да го направите. Когато само единият партньор прави жертви в името на другия, нещата се нагнетяват и връзката се разпада.

„Готов ли съм да разкрия целия си свят пред партньора си?“

Понякога в началото на връзката е трудно да си отговорим на този въпрос, колкото и да ни се иска. Никой не желае да губи времето си в очакване нещо да се случи. Повечето хора се надяват нещата да потръгнат и от връзката да излезе нещо.

Ето защо и неминуемо този въпрос минава през главата им. Но ако сте готови не само да си отговорите положително на този въпрос, но и да споделите наистина вътрешния си свят с партньора си, значи наистина сте един за друг.

„Кара ли ме да се чувствам по-добре, когато всъщност съм зле?“

Важно е човекът, когото сте избрали за ваш спътник да умее да повдига духа ви, да ви насърчава и развеселява, когато имате нужда от това. По този начин си засвидетелствате уважение, подкрепа и опора – духовна и морална.

„Част ли е той от представата ми за бъдещето?“

Ако не си се представяте с този човек след време, вероятно така и ще се случи накрая. Трябва да усетите с душата и сърцето си дали партньорът ви се вписва в представата ви за бъдещ съвместен живот. Това е важно и когато дойде време за равносметка ще го оцените и разберете.

Свързани статии

„Наистина ли се познаваме?“

Много хора бъркат като си мислят, че истински познават партньора си. Има толкова начини, по които бихме могли да се излъжем в човек. Толкова много различни ситуации животът не успява да ни поднесе, за да избистрим избора си, докато е време.

Ето защо хубаво трябва да помислим познаваме ли наистина човека до себе си преди да направим решителната следваща крачка.

„Мога ли да приема грешките му?“

Всеки човек греши. Няма перфектни и идеални хора, нито пък връзки. Ето защо преди да направите решителната крачка, трябва да се запитате дали приемате неговите грешки. Прагът на търпимост и сериозността на допуснатите грешки са различни за различните хора. Помислете върху вашите граници.

Снимки: iStock

Коментирай