Интимно

Тайните на пениса или какво трябва да знаем за него

На вниманието на дамите

07.07.2016г. / 17 54ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пенисът е органът, според който много жени съдят за сексуалните възможности на мъжа. Самите мъже се гордеят с големината на пениса си и я сравняват с тази на другите без да си дават сметка, че майсторското представяне не зависи само от големината на „инструмента“.

Има няколко неща, които жените трябва да знаят за пенисите. Те ще им помогнат да разбират по-добре мъжката интимна природа.

Съществуват различни видове меки пениси

Някои пениси изглеждат прекалено малки и свити, когато са в отпуснато състояние. Дамите не трябва да прибързват със заключенията, защото често подобни невдъхващи доверие пениси изненадват в леглото.

Някои пениси могат да удвоят размера си по време на ерекция и дори да нараснат на ширина. Затова не бързайте да се отчайвате, ако партньорът ви ви изненада с малък пенис. Изчакайте края на представлението и преценете.

Те са супер чувствителни

Това е известно на дамите, но знаете ли, че има едно специално място, което е ужасно чувствително! Това е френилумът. Тази зона представлява малка кожна гънка, която се намира точно под главата на пениса в нейната основа. Докосването там може да побърка партньора ви от удоволствие.

Можете наистина да нараните пенис

Не е за вярване, но е възможно пенис да бъде наранен. Въпреки че в него няма кости и на практика не може да бъде счупен, пенисът може сериозно да пострада при прекалено извиване.

Снимка: iStock

Във вътрешността му има 3 основни канала, чрез които пенисът се изпълва с кръв по време на ерекция. Освен това той е изграден основно от еректилна тъкан, която може да бъде силно наранена при извиване.

Ето защо трябва да внимавате доста с поза „ездачка“, която е и една от най-рисковите за травми на пениса.

Свързани статии

Продължителната ерекция наистина съществува

Преди да бързате да се радвате трябва да знаете, че продължителната ерекция е много неприятно и сериозно състояние. Никой мъж не би си го пожелал, защото е истински мъчително.

По време на нормалната ерекция кръвта, изпълваща пениса, се отдръпва от него след еякулацията. При продължителната ерекция това отдръпване не се случва и състоянието се превръща в кошмар за мъжа.

Нарича се „приапизъм“ и е доста болезнено. Може да се получи при неправилна употреба на секс играчки, стимуланти и пръстени.

Трябва да се потърси незабавна лекарска помощ при продължителна ерекция, защото дългото излагане на нервните окончания на влиянието на голямото количество кръв може да доведе до увреждания.

Коментирай