Интимно

Кога не трябва да се местите заедно?

Причини, поради които не трябва да се съгласявате да живеете с партньора си

22.07.2016г. / 17 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Двойките понякога правят прибързани избори. Това донякъде е нормално предвид „розовите очила“, които любовта им поставя. Ако сте ранима и доверчива душа, има опасност партньорът ви да се опита да се възползва от вас. Ето защо трябва да внимавате повече.

Преместването в ново жилище заедно е сериозна крачка напред. Но това е и начин единият да се възползва от другия.

Има няколко знака, които могат да подскажат кога всъщност не трябва да се съгласявате да се преместите заедно с приятеля си в общо жилище и още повече – да го приемате в своето!

Още дори не сте определили връзката си

Някои двойки имат нужда от разговор, при други се случва негласно. И в двата случая трябва да определите на каква фаза е връзката ви, до какво ниво на обвързаност е стигнала и дали я разбирате по еднакъв начин.

За някои двойки това е труден разговор и именно там излизат наяве някои фундаментални разлики в разбиранията. Някои дори се разделят след такива разговори.

Ако обаче още не сте имали подобен разговор, а приятелят ви много настоява да се пренесе при вас или да се изнесете заедно някъде навън, това може да е сигнал, че иска да се възползва от вас.

Не сте очертали очакванията си от връзката

Снимка: iStock

Важно е в определен етап на връзката да поговорите за това какво очаквате от взаимоотношенията си. Дали искате да завършат със сватба, бебе, пътуване или преместване в друг град или държава – няма значение. Важното е да сте обсъдили общите ценности, които са важни за вас преди да се преместите да живеете в общо жилище.

Не сте се разбрали как ще разпределите финансовите задължения

Не бързайте да отхвърляте този въпрос. Колкото и меркантилно да звучи на пръв поглед, разговорът за разпределение на финансовите отговорности е важен, защото ако такъв няма, много по-лесно бихте достигнали до разпри и скандали. А те наистина най-често са провокирани именно от проблеми с парите.

Не сте ли постигнали съгласие по този въпрос, не се поддавайте на неговия натиск да заживеете заедно. Определено има едно наум.

Надявате се, че местенето заедно ще ви сближи

Това е наистина глупава причина за стартиране на съвместно съжителство. Ако вие или партньорът ви сте решили, че заживяването заедно ще спаси връзката ви като ви накара да се сближите, лъжете се. Най-много да се изпокарате още повече.

Съвместното съжителство не е последен напън за спасяване на връзката. То не трябва и да се случва под натиск. Важно е то да е плод на успешната ви връзка, която се нуждае от ново стъпало, а не да е инициирано само от единия партньор.

Коментирай