Интимно

С какво пречите на собствения си оргазъм?

Да, можем и сами да му пречим без да осъзнаваме

25.07.2016г. / 18 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Оргазмът не е естествен и задължителен завършек на сексуалния акт. Не мислете, че той просто ще ви връхлети, докато си лежите просто така и чакате партньорът ви да свърши всичко. А понякога дори много други косвени обстоятелства ни пречат да се насладим на върховната кулминация на секса.

Някои сексуални навици наистина могат да се намесят сериозно в способността ви да получавате оргазъм. Кои са те?

Правите секс само когато сте пияни

Алкохолът значително повлиява способността на мъжете за еякулация. Много по-вероятно е ерекцията им просто да спадне преждевременно, отколкото да достигнат до еякулация, довеждайки и вас до оргазъм.

При жените положението е сходно. Алкохолът притъпява усещанията и „приспива“ нервната система. Ето защо нервните окончания в гениталната област не са толкова чувствителни.

Често се преструвате

Имитирането на оргазъм пречи на реалното му достигане и насладата от преживяването. В стремежа си да запазите самочувствието на партньора си вие го заблуждавате. Той си мисли, че прави нещата както трябва, а това не е така. По този начин се лишавате от оргазъм, а на партньора си пречите да опознае напълно тялото ви и какво точно ви харесва.

Прескачате любовната игра

Любовната игра е важна. Тя има за цел да ви предразположи, да повиши градуса на настроението и да ви възбуди максимално. Освен че ще дарите партньора си с голяма доза ласки, вие също ще получите специално внимание. Това влияе пряко на достигането до оргазъм по-нататък в сексуалното преживяване.

Снимка: iStock

Спалнята ви е кочина

Ако спалнята ви прилича на кочина с мръсни дрехи, чинии, чаши от храненето ви, в спалнята под завивките няма как настроението ви за секс да е на ниво. Звучи невероятно, но тъй като сексът е едновременно физическо и психологическо преживяване, бъркотията в спалнята ви наистина може да попречи на оргазма ви.

Това е доказано от специални изследвания върху мозъчната дейност преди и по време на секс в разхвърляна спалня.

Прекалено много критикувате партньора си

От една страна е хубаво да насочваме партньора си. Така той ще знае какво ни харесва и ще се старае повече. Ние пък ще получим желаната наслада точно както я искаме. Но прекалените критики смачкват мъжкото либидо, което ще доведе до спонтанно секване на ерекцията му. Така ще се простите и с вашия оргазъм.

Очакванията ви са твърде високи

Спрете да живеете в страната на чудесата, където оргазмът е едно невероятно, вълшебно, магично и шеметно преживяване, което ви отвява всеки път.

Е, наистина си заслужава и определено е страхотно да получиш оргазъм, но не му отдавайте чак такова вълшебно значение, защото така ще се разочаровате още повече.

Коментирай