Интимно

Защо гърдите ми са безчувствени по време на секс?

Много жени имат този проблем

30.07.2016г. / 15 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Смята се, че женските гърди са чувствителни и стимулацията им по време на секс би трябвало да предизвика невероятни усещания. Да, това важи за много от жените, но не за всички.

Някои не изпитват нищо при докосване на зърната и ареолата. Мисълта, че нещо не е наред нараства с всеки изминал интимен акт. Започвате да се чудите дали не сте увредени по някакъв начин? Защо непрекъснато четете констатации, че нервните окончания в мозъка, отговарящи за гърдите и зърната, са същите като тези, отговарящи за половите органи, а не изпитвате еднакво удоволствие?

Не бързайте да се паникьосвате. Отговорите на тези въпроси не са еднозначни. В повечето случаи нечувствителните гърди не са проблем, ако са си били такива винаги. Ако промените в тях са настъпили внезапно, тогава имате повод за спешна консултация с лекар.

Иначе дори да смятаме гърдите за ерогенна зона, която би трябвало да може да ви доведе до оргазъм при стимулация, това невинаги е така.

Гърдите на различните жени не са идентични. Това колко чувствителни са вашите зависи от това как са разположени зърната ви, нивата на естроген и прогестерон в кръвта ви, особеностите на гръдната ви тъкан, разположението на нервните окончания, както и това в кой период от менструалния цикъл се намирате.

Ето защо не може да се каже дали е нормално да имате намалена чувствителност на зърната или не. Въпреки това не бързайте да се притеснявате.

За ваше успокоение можете да се консултирате с лекар относно следните симптоми (ако имате такива):

  • Бучки в гърдите или в областта на подмишницата;
  • Необясними рани по гърдите;
  • Раздразнена и зачервена кожа;
  • Обриви;
  • Изпускане на секрет от зърната;
  • Подутини
Свързани статии

По време на рутинните прегледи за ранна диагностика на рак на гърдата тези симптоми са от решаващо значение, защото могат да провокират навременното откриване и лекуване на животозастрашаващи туморни изменения.

Иначе липсата на чувствителност в гърдите може лесно да се преодолее психически. Открийте с помощта на партньора си своите лични ерогенни зони, които ви доставят по-голямо удоволствие от традиционното стимулиране на гърдите по време на секс!

Снимка: iStock

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
radostin petrov ( преди 7 години )