Интимно

Неща за секса, които жените трябва да знаят

Не бъркайте любовта с похотта

01.08.2016г. / 17 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът може да бъде страхотно изживяване, но ако не знаем как да целуваме и докосваме, може да се превърне в неприятен спомен. В следващите редове ще прочетете някои неща за секса, които всяка жена трябва да си напомня по-често.

Вибраторът е най-бързият, най-лесният, най-ефективният начин за стимулиране на клитора, което може да ви доведе до клиторен оргазъм.

Няма как да се „пристрастите“ към използването на секс играчки. Жените, които често използват секс играчки имат по-високо либидо, достигат по-лесно до оргазъм и страдат по-рядко от сексуална дисфункция.

Само 20 на сто от жените могат да достигнат до оргазъм само от вагинално проникване.

Мъжете обичат да гледат порно и това често дразни техните партньорки. Но трябва да знаете, че те са визуални същества и обичат да гледат секси неща. Това е основната причина, поради която гледат еротични филми, но и подсказка към вас всеки път да изглеждате зашеметяващо в спалнята.

Не бъркайте любовта с похотта. Границата е тънка и може лесно да се заблудите.

На мъжете не им пука за вашите малки недостатъци във фигурата. Една жена с малко целулит, ако знае как да излъчва сексуалност може да постигне повече в спалнята, отколкото перфектната красавица, която подхожда към акта без страст в погледа.

За жените е важно да бъдат нежно докосвани от своите партньори, особено по време на орален секс. От друга страна мъжете предпочитат малко повече натиск, по-резки, стимулиращи движения, но възбуждащи, а не носещи дискомфорт. Това означава, когато правите орална любов на партньора си ,не докосвайте с тази лекота интимните му части, с която вие си представяте, че трябва да докосват вас. Нека ви усети.

Няма нищо по-секси и възбуждащо от това да кажете на партньора си какво бихте искали да преживеете в спалнята. Тъй като вие познавате по-добре вашето тяло и сексуалност, помогнете на любимия също да ги опознае или двамата заедно да ги преоткриете.

Бройката на партньорите с които сте били, не е показател за това колко сте добри в секса. Същото важи и за представителите на силния пол.

Лубрикантите могат да спасят половия акт или поне в началото, когато имате желание за секс, но тялото ви се нуждае от малко по-продължителна стимулация.

Не подценявайте упражненията на Кегел. Няма значение дали сте в най-прекрасната си млада възраст, раждала сте или сте на средна възраст. Тези упражнения ще ви помогнат да стегнете вагиналните си мускули и ще направят оргазмите ви много по-чувствени.

Дори и най-добрият любовник понякога се нуждае от насоките на своята партньорка за това какво би я възбудило максимално. Покажете своите емоции с тялото, гласа си, сложете ръката му там, където искате да бъде.

Мастурбацията не е само за мъже, тя не е тема табу. Това е съвсем нормален акт на опознаване на собствената сексуалност. Правете го винаги, когато искате и се нуждаете. Мастурбацията има редица ползи за физическото и емоционалното здраве на жените.

Въпреки че казват, че в секса няма правила, това нее съвсем така. Всяка жена трябва да има свои, които да й носят удоволствие, а не да я ограничават.

Свързани статии

Не трябва винаги да казвате „Да!“, когато любимият ви иска да правите любов. Ще има дни, в които няма да сте във форма за ласки. Тогава просто споделете на партньора, че това не е точният момент.

В дългосрочни взаимоотношения, пазете интимните подробности за миналите си връзки в тайна. Дори и да мислите, че обсъждането им с настоящия ви партньор ще направи сексуалния ви живот по-вълнуващ – грешите.

Снимки: istock

Коментирай