Интимно

Защо дълго необвързаните жени стават най-добрите партньори?

Имали са достатъчно време да опознаят собствените си интереси

13.08.2016г. / 16 26ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Казват, че колкото по-дълго сте били необвързани, толкова повече сте изгубили уменията си да общувате и да съжителствате с човек от противоположния пол. Това твърдение може да се преразгледа в съвсем друга светлина.

Според някои специалисти по семейно планиране, жените, които не са имали връзка от дълго време всъщност могат да бъдат най-добрите интимни партньори. Защо това е така?

Имали сме достатъчно време да опознаем собствените си интереси

Когато човек инвестира от времето и усилията си в името на връзката често пренебрегва себе си. Когато обаче сме сами за известен период от време сме по-склонни да се взираме във вътрешния си свят.

Така научаваме много повече за собствените си интереси, какво точно искаме и очакваме от една връзка. Когато сме наясно със себе си е много по-лесно да сме пълноценни в отношенията с партньора. Ето защо необвързаните жени стават изключително разбиращи и балансирани партньори.

Поучаваме се от грешките си в предишни връзки

Когато сме били сингъл за дълго време сме осмислили надълго и нашироко грешките, които сме допуснали в предишните си връзки.

Времето, което една жена прекарва сама е полезно, защото ѝ помага да премисли опита си и то след като емоциите ? са се уталожили след раздялата. Ето защо е нужно време до следващата връзка.

Вече сме по-сигурни в себе си

Минало е време, били сме достатъчно дълго сами, но сме се справили някак. Това е, което ни е дало сили да се почувстваме по-уверени. Когато човек се успокои, че може да разчита на себе си, да се грижи за себе си и да бъде независим, тогава започва да гледа и на връзките по различен начин – спокоен, уравновесен и разбиращ.

Научили сме се, че ние самите сме наша собствена отговорност

Когато има някой друг до нас, който да сподели тежестта и отговорността за съществуването ни е по-лесно. Но когато сме били сами дълго време тази отговорност е била изцяло наша. Ето защо необвързаните за дълго жени са наясно с това и им е по-лесно да започнат нова връзка начисто.

Свързани статии

Те нямат толкова високи очаквания от партньорите си, каквито са имали преди, защото са осъзнали силата и независимостта си. Това пък от своя страна помага за по-лесното започване на нова връзка.

Мъжете са интуитивни и усещат кога една жена ще ги засипе с очаквания, които невинаги могат да изпълнят.

Оценяваме простичките неща

Когато си се сблъсквал с множество трудности започваш да оценяваш все повече простичките неща в живота. Фокусираш се върху ценното в живота, онова, което остава в сърцето ти завинаги.

Дълго необвързаните жени са премислили своите ценности. Разбрали са, че има много по-важни неща в живота, които си заслужават вниманието.

Снимки: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Данчо ( преди 7 години )
2 rate up comment 3 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Поредният неудачен материал. Може би с цел да повдигне нечие самочувствие.Статията е със сбъркан подход към темата. Писана е за живеещи сами и работещи в голям град. Ако жената живее в ранчо / или среда с малко възможни контакти /? Ако професията /липсата на работа/ или семейната и среда стесняват допълнително контактите? Ако вижданията и за живота, вкусовете и , стремежите и не са от най-масово срещаните?Какво значи да оценяваме простичките неща в живота? "Не само с хляб живее човек", е казано в Библията. Т. е. още тогава, при масовата беднотия са разбирали, че битът и първичните инстинкти не носят достатъчното удовлетворение.Средството е да си в средата, там са посредствените.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време