Интимно

Нещата, с които трябва да се примирите в брака

Ако просто ги приемете ще сте много по-щастливи

25.08.2016г. / 18 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка двойка, предприела сериозната крачка да встъпи в брак, желае от цялото си сърце бракът да е успешен. И няма как да е иначе – всеки иска това. В стремежа си да сме щастливи и с безоблачно бъдеще искаме всичко да е абсолютно наред, да се разбираме със съпруга си, роднините, приятелите и да кипим от страст в отношенията си. 

Да, oбаче много експерти смятат, че за да е истински щастлив бракът трябва да се гледа по-реално на живота. Необходимо е да се откажем от някои свои идеалистични представи за бъдещето и начина на живот в брака. Само тогава ще сме истински щастливи, а бракът ни ще е успешен.



Абсолютната чистота

Чистотата и различията в разбирането за поддържането на домакинството са най-честите причини за неразбирателства в семейството. Обикновено жените имат прекалено идеалистична представа за това как ще се случват домашните ангажименти. Но реалността се оказва съвсем друга.

Караниците и скандалите на тази тема винаги звучат глупаво и прекалено битово. Просто приемете, че не трябва да се вглъбявате чак толкова в стремежа си за чистота. Мъжете са си мъже – те не ценят това като жените. 

Получаването на одобрението на всички от фамилията

Да те харесва цялото семейство на мъжа ти е невъзможно. Обратното също важи. Все някой няма да е на ваша страна, каквото и да направите. Ето защо не трябва да ви притеснява, ако не можете да спечелите сърцата на всички. 

Не се опитвайте да настроите съпруга си срещу този човек. Не коментирайте непрекъснато по злоблив начин несполучливите ви опити за разговор, преминал в съскане. Така само ще си навлечете и неодобрението на съпруга си. 

Свързани статии

Миналите връзки

Говоренето за бившите, сравняването на сегашната ви връзка с миналите, пренасянето на стари рани в новото брачно ложе са все грешки, които ще ви попречат на щастието. 

Демоните от миналото трябва да си останат именно там. Направете си изводите от старите грешки, но продължете напред без да ги споменавате особено често.

Егоизмът

Може би най-силно изявената чисто човешка черта е егоизмът. Той прозира в почти всяко наше действие. Който успее да върши нещата в живота си и спрямо другите абсолютно самоотвержено, нека се чувства поздравен. Но такива хора са изключителна рядкост. 

Ето защо трябва да свикнете с мисълта за егоизма, който съпругът ви проявява от време на време, защото поглеждайки навътре към себе си ще осъзнаете, че и вие имате същата егоистична мотивация в упреците си към него. Толкова е просто!

Снимки: istock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати