Интимно

Мъжете изневеряват заради липса на одобрение

А не заради физическо привличане

25.08.2016г. / 11 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Причините за една изневяра могат да са много и различни. Но липсата на женско одобрение е една от водещите причини, тласкащи силния пол към чуждото легло. 

Това сочат резултатите от проучване по темата, пише Business Insider. Проучването е публикувано в книгата „Истината за изневерите“, чийто автор е М. Гари Нюман. 

 
За целите на изследването са били наблюдавани и разпитвани повече от 200 неверни мъже. Резултатите констатират, че една от най-често срещаните причини за изневяра е липсата на похвали и одобрение от страна на нежните половинки. 

Това тласка мъжете да търсят одобрение на друго място. Най-често го намират в офиса сред колежките си. Според данните от проучването 40% от изневерите на мъжете, взели участие в изследването, са именно с колежки

Най-странното и шокиращото в този извод на изследването е, че не красотата и привличането са в основата на мъжките изневери. Такова е всеобщото схващане, а явно не е съвсем вярно. Мъжкото его има повече нужди от мъжкото око. 

Свързани статии

88% от анкетираните мъже са споделили, че са изневерили с жени, по-малко привлекателни от собствените им съпруги, пише redbookmag.com.

Обнадеждаващото е, че 68% от мъжете са признали, че се чувстват виновни заради изневярата. Те са били наясно, че вършат нещо погрешно и нередно. Склонни ли сме да им повярваме, дами? 

Снимки: istock

Коментирай