Интимно

8 признака, че сте двойка за пример

По какво си личи?

29.09.2016г. / 09 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Някои връзки между мъже и жени са не просто връзки, а истински щастливи партньорства за пример. Щастливи и удовлетворени – такива са хората, живеещи и съжителстващи в хармонична връзка.

Ако непрекъснато получавате комплименти за връзката си, за това колко хубаво изглеждате заедно, какви сладури сте и каква хармония лъха от присъствието ви, значи връзката ви наистина е за пример.

Ето и признаците:

Запазили сте индивидуалностите си

Много е важно партньорите да успеят да запазят индивидуалностите си, независимо че са във връзка. Партньорството е важно, но и личностите в него са важни. Ето защо е вредно да говорите за себе си в множествено число. Важно е също да съумеете да запазите интересите и самочувствието си непокътнати, но да се радвате на живота и заниманията си като двойка.

Ако вие и вашият партньор сте успели да съхраните това, значи наистина сте двойка за пример.

Имате си доверие

Доверието е ценност от първа необходимост за връзката. Ако то съществува помежду ви, определено другите трябва да се учат от вас.

Ценностите ви съвпадат

Ценностите са локомотивът на една връзка. Ако те съвпадат, значи няма причина нещата да не вървят. Каквито и проблеми да се появят пред вас, общите ценности ви обединяват в решението им.

Всеки има своето пространство

Личното пространство е от значение, за да просъществува и връзката. Всеки човек има нужда от свободно време и пространство само за себе си. Така е по-пълноценен в отношенията с любимия човек.

Борите се заедно

Когато мъжът и жената са заедно в борбата, всичко е наред. Животът е една битка с доброто, с лошото, с трудностите, с характерите, с абсолютно всичко. Ако обаче вие сте единни в тези ежедневни битки, околните могат само да ви завиждат. Вие сте двойка за пример!

Отнасяте се добре един към друг

Много е важно партньорите да се отнасят добре един към друг. Това показва уважение. Когато не се уважавате, неминуемо чувствата се притъпяват. Често се случва така, че единият спира да уважава другия. Започват да се появяват обиди, критики, неодобрение, потискане.

При хармоничните двойки това не съществува. Уважението заема централно място във връзката и това е повод за гордост.

Правите компромиси

Интелигентната връзка предполага правене на компромиси. Само твърдоглавите и слабо интелигентни хора не правят компромиси с комфорта си. Докато уважаващите се и щастливи партньори не се страхуват да правят компромиси и да се съобразяват с половинките си.

Реалистични очаквания за връзката

Най-големият препъникамък за една връзка е нереалистичното очакване от нея. Още по-лошо е когато двамата партньори искат различно нещо и очакват да го получат. Ето така се раждат неразбирателствата.

Ако обаче вие сте тъкмо такива, каквито ви описват вашите близки и приятели и непрекъснато казват: „Ех, блазя ви! Вие сте прекрасна двойка!“, гордейте се! Явно сте им за пример!

Снимки: iStock

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 7 години )
Притчи, мъдрости, цитати