Интимно

Всекидневни навици, повишаващи либидото

Не е нужно да пиете лекарства за повишаване на сексуалното желание

08.11.2016г. / 17 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Либидото е нещо, което може да бъде повлияно не просто от секси думи, секси намеци или хапчета и разни афродизиаци. Има простички неща, които бихме могли да правим всеки ден, с които да повишим желанието си за секс и в крайна сметка да подобрим отношенията във връзката. Кои са те?

Правете си повече срещи

Срещите са хубаво нещо. Карат партньорите да се стараят да се впечатляват един друг. Много често с течение на връзката забравяме да правим онези малки неща, които сме правили в началото. Ако заживеем заедно с партньора пък съвсем оставяме на заден план срещите. А не трябва, защото те са онзи гъдел, който ни кара да се чувстваме отново влюбени.

Сменяйте противозачатъчните хапчета

Не е препоръчително да си карате на едни и същи хапчета с години. Сменяйте ги от време на време, защото някои видове могат да потиснат либидото ви. В различните разновидности противозачатъчни има различна хормонална дозировка. Ето защо могат да влияят по различен начин на либидото ви.

Консултирайте се с лекар

Причината за ниското ви либидо може да е заболяване, за което не подозирате. Ето защо трябва да се консултирате с лекар. Високото кръвно налягане, депресията, стомашните киселини са все състояния, при които може да се наблюдава спад в либидото.

Поделяйте си домакинската работа

За да не се намразвате взаимно, а и за да се чувствате равнопоставени в дома, поделяйте си домакинската работа. Тя е повод за много дрязги и скандали във връзката, които предизвикват и нежелание за секс.

Обзаведете спалнята специално за повдигане на настроението

Направете спалнята си точно такава, каквато трябва да бъде, за да ви се иска по-често да правите секс. Приглушете светлината, обградете се с удобни възглавници, купете пухкави и нежни завивки, заключвайте вратата на спалнята – това придава още повече мистериозност на атмосферата. Обличайте секси нощница, възползвайте се от всички трикове, които ви хрумнат.

Премахнете стреса преди секс

За да се настроите за секс и да повишите либидото си, преди това премахнете стреса. Оргазмът ще допринесе за тоталното му изтриване от тялото ви. Но за да преминете на вълна секс след тежък и напрегнат ден ви е нужна гореща вана, топъл шоколад, масаж от любимия или нещо, което да ви отпусне.

Свързани статии

Похапвайте и афродизиаци

Някои храни наистина могат да повишат сексуалното ви желание. Те съдържат вещества, действащи стимулиращо на хормоните на щастието. Възползвайте се от тях.

Правете си разходки всяка седмица

Няма по-сплотяващо и по-повдигащо сексуалното желание нещо от прекараното време заедно. Катерете върхове заедно, разхождайте се в парка заедно, карайте колело заедно – правете всичко, което ви доставя удоволствие, но заедно! Цяла седмица всеки е по своите задачи и ангажименти. Уикендът е времето, което можете да прекарате в допълващата компания на половинката.

Тренирайте заедно

Полезно е двойката да тренира заедно. Така хем следите резултатите на другия, хем се стараете да го достигнете, повишавайки собствените си резултати и самочувствие. Пък и физическите упражнения повишават нивата на тестостерона в кръвта, което повишава либидото.

Снимки: iStock

Коментирай