Интимно

Какъв е Той според държанието към майка си

Разкодирайте го по много любопитни начини

09.12.2016г. / 13 51ч.
Илияна Николова
Брадли Купър е пословичен с близостта с майка си. Известен факт е, че тя го придружава на всички важни събития. Снимка: Reuters

Брадли Купър е пословичен с близостта с майка си. Известен факт е, че тя го придружава на всички важни събития. Снимка: Reuters

Връзката на един мъж с майка му може да подскаже много неща не само за отношението му към жените, но и за характера и личността му. Ако проследим характерните белези на поведението и нагласата му спрямо майка му, можем да разберем много неща за нашия партньор.

Ако той избягва майка си и я игнорира

Значителното избягване на майката и контакта с нея би могло да подсказва за слабост, за невъзможност да понесе нейните критики и упреци. Обикновено такива мъже са пасивно-агресивни и проявяват тези свои черти вкъщи пред най-близките си, но не и в обществото.

По правило, социалното обкръжение на такива мъже ги възприема като приятни, добри момчета. Те получават похвали за поведението си и се радват на одобрение.

Лошото при тях е, че рядко имат твърда позиция, боязливи са, не умеят да отстояват характера си и винаги се влияят от мнението и чувствата на околните. Ако мъжът избягва майка си, най-често това се дължи на страха от нея. Такива мъже не могат да преодолеят тревожността и стреса, които майките им носят.

Майка му диктува и направлява живота му

Това са типичните мамини синчета, които чакат мама да каже какво да правят и мислят. Те непрекъснато чакат одобрението на мама и възприемат изцяло нейните модели на поведение, съвети, мисли, принципи. Мамините синчета търсят мнението на майките си за всичко, което от друга страна рефлектира върху връзките им.

Една такава властна майка обикновено никога не харесва снахите си. Тя намира за какво да критикува и да „налива акъл“ на любимия си син. Много жени, имащи подобен лош опит с мъже мамини синчета биха ви казали „Бягай, докато можеш!“

Решенията, които взимат такива мъже всъщност не са техни, а на техните майки. Ето защо, ако не успеете да завладеете сърцето на майка му, няма смисъл да хабите усилията си – винаги ще сте лошата.

Ако той открито мрази майка си

Мъжете, мразещи открито майките си често имат буен и неконтролируем характер. Те са склонни да осъждат и критикуват половинките си. Направо изтръпват, ако видят черта на майките си у своите любими. Много чувствителни са към критика, лесно могат да си изпуснат нервите.

В много случаи такива мъже имат много, но краткотрайни връзки. Те протичат бурно и страстно, но „изгарят“ бързо. Мъжете, мразещи открито майките си сякаш изпитват нужда непрекъснато да доказват способностите си като мъже – да привличат противоположния пол, да упражняват влияние, да покоряват. Рядко такива хора могат да създадат нормално семейство.

Той се страхува да не разочарова майка си

Такива мъже обикновено са близки с майките си, но не по онзи начин, при който майките диктуват живота им. Те си споделят, обсъждат планове и цели, знаят всичко един за друг, нямат тайни.

Мъжете, страхуващи се да не разочароват майките си се превръщат в хитри и подли хора, които винаги търсят под вола теле, мнителни са, не могат да се доверяват на хората, защото мислят, че ще бъдат изиграни. Те не обичат конфронтацията нито във връзките, нито в професионалните отношения. Предпочитат да действат подмолно, за да постигнат целите си.

Подобни личности имат ниска самооценка, която обаче опитват всячески да скрият от околните. Те демонстрират привидно самоуверено поведение, гръмко оповестяват как само те вършат работата си правилно, а в дълбочина таят ужасни комплекси за малоценност.

Ако той е приятел с майка си

Когато един мъж е приятел в истинския смисъл на думата със своята майка, тогава се радвайте, защото това означава, че той е силен човек. Ще разберете дали са истински приятели по това дали той се осмелява да я критикува, когато има нужда, да я хвали, когато го е накарала да се почувства добре или да ѝ е благодарен, когато го е подкрепила.

Фините реакции в различните ситуации могат да подскажат много за личността на мъжа до вас. Не изпускайте нищо от погледа си, всяка дума и реакция имат значение.

Вижте в галерията ни кои известни мъже не се срамуват от дълбоката връзка с майка си.

Снимки: iStock

Коментирай