Интимно

Има 4 вида връзки! Вашата от кой вид е?

Връзките без конфликти или...

08.02.2017г. / 16 09ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовните взаимоотношения във всяка връзка са различни. Някои постоянно демонстрират любов и привързаност един към друг, докато на други връзката е като драма с лош край. Според психолози по последни проучвания връзките биват 4 вида. А вашата коя от тези 4 е?

1. Драматични връзки

Около 34% от изследваните връзки принадлежат към тази категория. Драматичните връзки се отличават с редица промени в отношенията между партньорите. В един момент те са топли, има разбирателство, в друг, някой от партньорите решава, че се нуждае от повече пространство. Често в тези връзки комуникацията протича трудно. Не са редки случаите, в които единият партньор иска да избегне отговорността на сериозната връзка.

Драматичните връзки наистина са много драматични. Тук рискът от прекратяване на взаимоотношенията е два пъти по-голям, за разлика от другите типове двойки. Възможно е някой от партньорите да поиска кратка пауза, раздяла за известно време.

Това, което много от намиращите се в тези взаимоотношения си мислят е, че нещата ще се подобрят, но за жалост това никога не се случва.

2. Връзките без конфликти

Има и такива връзки. Всъщност те са едва 12%. Двойките намиращи се във взаимоотношения почти лишени от конфликти, понякога могат да забележат промени в отношенията си, но те са рядкост.

Има проблеми, за които партньорите не желаят да разговарят и именно това им пречи да развиват връзката си и да се случи нещо по-сериозно като създаването на семейство например. Двойките без конфликти могат да живеят заедно с години, без да решат да сключат брак или да създадат деца, защото има някои проблеми помежду им, които трябва да решат, за да могат да направят следващата стъпка.

Изследванията показват, че при тези двойки има по-малки шансове за прекратяване на взаимоотношенията, защото за да се случи раздялата най-малкото трябва да обсъдят проблемите си, които иначе биха били повод за конфликт и край на взаимоотношенията им.

3. Връзките, които зависят от други хора

Цели 19% от връзките принадлежат към тази категория. Партньорите в такива взаимоотношения взимат важни решения за бъдещето си в зависимост от становището на техните семейства и приятели. Искате да заживеете под един покрив с любимия човек, да пътувате заедно или да предприемете друга голяма стъпка и т. н., но първо трябва да получите одобрението на вашите родители и тогава може да се случи.

За съжаление, тук не става въпрос за взаимоотношения между тийнейджъри, а за зрели хора, които са избрали да не взимат решения за собствения си живот, а да чакат някой друг да определя щастието им. В тези връзки роднините често се бъркат в отношенията между партньорите.

Такива връзки се развиват по-бавно от останалите, но и при тях има по-малки шансове за прекратяване.

Свързани статии

4. Връзките, в които вниманието е насочено към партньора

В тази категория попадат 30% от двойките. Партньорите насочват вниманието към любимия човек, а не към драмата, опитвайки се да игнорират проблемите и грижейки се за чуждите мнения. Това са най-успешните връзки. Разбира се има конфликти помежду им, но е изграден и добър модел на комуникация.

Партньорите не се страхуват да направят това, което е необходимо, за да поддържат стабилността и хармонията в любовта. Знаят, че сериозните връзки изискват усилия, отнемат време, но са готови на всичко в името на щастието си.

Снимка: istock

Коментирай