Интимно

Как се променя връзката след брака

Добрите и лошите страни

14.03.2017г. / 11 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Животът след брака се променя. Неминуемо ежедневието и нещата, които сте правили заедно досега ще се променят и в това няма нищо лошо. Връзката ви расте и се усъвършенства, съзрява, както самите вие.

Променя се възгледът ви за самите вас

Когато човек е млад и свободен вижда себе си в контекста на живота и обществото по един начин, но след като създаде свое семейство всички възгледи и ценности се променят. Заедно с тях се променя и себеусещането. Някои семейни двойки дори заменят местоименията, с които означават себе си. Често „аз“ преминава в „ние“.

Дързостта в леглото намалява

Когато сте в началото на връзката си сексът е див, страстен, думите в ухото дръзки и мръсни, способни сте да опитате всичко без свян. След брака обаче много от двойките се кротват и тези страсти утихват. Също така много хора бъркат този момент с изчезването на любовта, което абсолютно не е вярно. Просто любовта се трансформира.

Колко често правите секс

Не мислете, че ще правите секс всеки ден, както досега. Всъщност, дори да не сте женени, продължителните връзки крият този риск. Важното е да не го приемате драматично, а да осъзнаете в какво всъщност е прераснала любовта ви – в истинска обич, която е много по-силна от просто секс.

Способността за разгадаване на знаците се увеличава

С времето вече се познавате толкова добре, че понякога ви се струва, че можете да четете мисли. Това всъщност не е вярно, просто сте прекарали толкова дълго заедно, че можете да четете другия като отворена книга и в това има един невероятен чар. Не се налага да играете роли, за да го впечатлите – любовта ви вече е прераснала в обич заради самите вас.

Снимка: iStock

Теглото ви се променя

Женените двойки неминуемо качват някое килце в излишък. Трябва да сте подготвени за този развой на връзката ви. Хубавото е, че всичко е поправимо! Тренировките заедно ще ви помогнат да се сплотите още повече. Освен това взаимната диета няма да ви накара да се чувствате зле, дори ще ви помогне.

Свързани статии

Няма да сте толкова свободни

Бракът налага определени граници, освен ако вие самите не ги отстраните. Като цяло съгласите ли се да кажете „да“ ще трябва да се съобразявате повече с партньора си от преди.

Вашето чувство за сигурност се повишава

Една от най-позитивните черти на брака е, че усещането за сигурност се повишава. Да знаеш, че партньорът ти е винаги до теб е най-хубавото нещо.

 

Коментирай